Tolga Sarıtaş Kimdir? Biyografisi

Tolga Sarıtaş Kimdir Biyografi
Tolga Sarıtaş, 30 Mayıs 1991 yılında İstanbul'da doğdu. Aslen Sivaslı'dır. Halil Akkanat Lisesinden mezun olduktan sonra Esenyurt Belediye Tiyatrosu ve Tiyatro Zeytindalı'nda rol almaya başladı. Ayrıca gitar ve bateristlik yaparak bazı müzik gruplarıyla çalıştı.

2009 yılında Bahtıkara adlı komedi filminde Reha Özcan, Yeşim Ceren Bozoğlu, Kamer Çelenk ve Haktan Pak ile rol alan Tolga Sarıtaş, sinemaya giriş yaptı. 2010 yılında Özlem Tekin'in Kimse Bilmez adlı şarkısının klibinde de yer aldı.

Osmanlı tarihinde Kanuni dönemi olaylarını konu alan Muhteşem Yüzyıl dizisinin 4. sezonunda kadroya dahil olan Tolga Sarıtaş, Hürrem Sultan'ın oğlu Şehzade Cihangir'i canlandırdı.

Tolga Sarıtaş, 2011 yılında Kaledeki Yalnızlık filminde Özlem Tekin, Numan Çakır, Yıldırım Bayazıt, Erkan Can, Menderes Samancılar ve Nur Sürer ile rol aldı.

2014-2015 döneminde 2. Dünya savaşı döneminde Stalin tarafından sürgün edilen Ahıska Türkleri'nin hikayesini konu alan Fırat Sünel'in Salkım Söğütlerin Gölgesinde ve Gürsel Balcı'nın Sınırdaki Sır isimli romanlarından uyarlanan Büyük Sürgün Kafkasya adlı dizide Elif Atakan, Nilüfer Açıkalın, Ertan Saban, Melis Birkan, Luran Ahmeti ve Alpay Kemal Atalan ile birlikte rol alan Tolga Sarıtaş, Cemil karakterini canlandırdı.

2015-2016 döneminde Güneşin Kızları dizisinde Emre Kınay, Evrim Alasya, Meltem Gülenç, Berk Atan, Hande Erçel, Burcu Özberk, Funda İlhan, ve Süreyya Güzel ile rol alan Tolga Sarıtaş, Ali Mertoğlu'nu oynadı.

20 Ocak 2017 tarihinde vizyona giren Yağız Alp Akayadın'ın Kötü Çocuk adlı filminde Afra Saraçoğlu ile başrolü paylaştı.

2017 yılında başlayan Yavuz Karasu rolünü oynadığı, Söz adlı özel kuvvetler konulu dizide Serhat Kılıç, Aybüke Pusat, Meriç Aral, Nihat Altınkaya ile rol alıyor.

Filmografisi

2017 Söz - Kıdemli Üsteğmen Yavuz Karasu
2017 Kötü Çocuk - Meriç
2015-2016 Güneşin Kızları - Ali Mertoğlu
2014-2015 Büyük Sürgün Kafkasya - Cemil
2014 Benim Adım Gültepe - Murat
2013 Muhteşem Yüzyıl - Şehzade Cihangir
2013 20 Dakika - Ferdi
2012 Arka Sokaklar - Doğan
2011 Sende Gitme
2010 Öyle Bir Geçer Zaman Ki
2010 Kaledeki Yalnızlık - Feyyaz
2010 Bilinmeyen Yaşın Yorgunu - Berkcan
2009 Bahtıkara - Berk