Biyografi Ara

Ahmet Nazif Zorlu Kimdir? Biyografi

 

Ahmet Nazif Zorlu
Ahmet Nazif Zorlu, 1 Şubat 1946 yılında Denizli'nin Babadağ ilçesinde doğdu. İlkokuldan sonra okulu bırakarak bir yandan evdeki dokuma tezgahında, diğer yandan da babasının dükkanında çalışmaya başladı. Karadeniz pazarını keşfe çıkan amcasının eve yüklü siparişler ile geri dönmesiyle yaşamı değişti.

15 yaşına geldiğinde amcasıyla birlikte Bursa, Ankara ve Samsun’u kapsayan bir iş gezisine çıktı. Trabzon son durakları olur.

1960 yılında, 15 yaşında Trabzon'a yerleşip ilk mağazasını açtı ve ticaret yaşamına atıldı. Ailesinin ürettiği çarşaf ve havluları satmaya başladı. 1965 yılında askere gitti. Askerlik dönüşünde 3 yıl daha Trabzon'a çalıştı.

1968 yılında ise hayallerinin peşinde İstanbul’a gelip Sultanhamamda küçük bir dükkan açtı. 1971 yılında Taç marka nevresimleri piyasaya sürdü. Daha sonra 1975 yılında Bursa'da abisi ile “Korteks” tekstil fabrikasını kurdu. 1980 yılında Almanya’dan getirttiği tül perde makineleri ile tül perde imalatına başladı. Bursa Fabrika ev tekstili ürünleriyle ihracata başladı. Almanya ve Amerika ağırlıklı olmak üzere Güney Afrika, Japonya ve Singapur gibi ülkelere ihracat yapmaya başladı.

İlk tekstil mağazasından sonra Türkiye, Fransa, Amerika, Güney Afrika ve İran’daki fabrikalar katıldı Zorlu Tekstil’e.

Çorlu'daki fabrikasıyla dünyanın "Tül perde devi" oldu. 2004'te Fransa'da perde üreten Concord firmasını da bünyesine katan Ahmet Nazif Zorlu, 1990'dan sonra sıkıntı yaşayan 1994 yılında Vestel'i alarak elektronik alanına girdi.

Güney Afrika, A.B.D.'de de yatırım yapan Zorlu, Forbes Dergisi'nin 2006 "Milyarderler Listesi"nde 1 milyar dolarlık servetiyle 620. sırada yer aldı.

Ahmet Nazif Zorlu, ada sahibi olan iş adamları arasında bulunuyor. Uzan ailesine ait olan ve TMSF tarafından 2005 yılında satışa çıkarılan Zeytin Adasını 15 milyon 250 bin TLye satın almıştı.

1997 yılının başında bankacılık lisansı sahibi olan Zorlu Holding, Özelleştirme İdaresi'nden DenizBank’ı satın aldı.Ahmet Nazif Zorlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

12 Nisan 2009 tarihinde İstanbul’da yapılan oğlu Emre’nin Nikah töreninde başbakan Recep Tayyip Erdoğan şahitlik yaptı.

28 Eylül 2012 itibarıyla da DenizBank’ı Rusya’nın en büyük ve köklü bankası Sberbank’a satmıştır.

2013 yılında İstanbul Zincirlikuyu’ya Zorlu Center adında bir büyük AVM yaptırdı.

Ahmet Nazif Zorlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Ahmet Nazif Zorlu Kimdir? Biyografi Ahmet Nazif Zorlu Kimdir? Biyografi Biyografistan Ahmet Nazif Zorlu Hayatı, Ahmet Nazif Zorlu Biyografi, Ahmet Nazif Zorlu Nereli, Ahmet Nazif Zorlu Kaç Yaşında Ahmet Nazif Zorlu , 1 Şubat 1946 yılında Denizli'nin Babadağ ilçesinde doğdu. İlkokuldan sonra okulu bırakarak bir yandan evdeki dokum... 4.5 5

Hiç yorum yok: