Biyografi Ara

Aydın Doğan Kimdir? Biyografi

 

Aydın Doğan
Aydın Doğan, 1936 yılında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğdu. Ailesi, Erzurum'un Hasankale köyünden göç etmişler.

Lise öğrenimini Erzincan'da tamamladıktan sonra, 1956-1960 yılları arasında İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi (Marmara Üniversitesi)'nde okudu. Öğrencilik yıllarında "Talebe Cemiyeti" başkanlığı yaptı.

1958 yılında kendi şirketini kuran Aydın Doğan, ilk yıllarında nakliyecilik, müteahhitlik, lastik, bisiklet, radyo, ticari araç, iş ve inşaat makineleri tüccarlığı yapmıştır. İlk ortaklığını İstanbul Yahudi tüccarları ile yaptı. 1970 yılına kadar da zahirecilik ve ecza depoculuğu ile uğraştı.

Aydın Doğan, Koç ailesinin bayiliğini ve İnan Kıraç'ın desteğini alarak başarılı oldu. 1974'ten sonra da İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeliği'nden sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Medya sektörüne 1979 yılında Milliyet Gazetesi'ni satın alarak girmiş, Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası Başkanı olmuştur. 1998 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılan Dünya Yayıncılık Birliği toplantısında Türkiye'den, seçimle ilk kez Yönetim Kurulu üyeliği'ne seçilen kişi olmuştur. 1999 senesinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet madalyası ile ödüllendirildi ve aynı yıl Girne Amerikan Üniversitesi'nden ve 2000 yılında da Ege Üniversitesi'nden fahri doktora unvanı aldı.

Kurduğu Doğan Medya Grubu ile, Posta, Hürriyet, Milliyet, Radikal, Fanatik, Referans, Vatan ve Turkish Daily News gazetelerini; ayrıca Kanal D, Star TV, CNN Türk'ün de içinde bulunduğu 21 televizyon kanalını bünyesine katmıştır.

Bunların yanı sıra; Petrol Ofisi şirketini de holding bünyesine katmıştır. 1998 yılında medyada daha yetenekli elemanlar yetiştirebilmek için Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesini açtı. Medya Holding bünyesinde de 50'nin üzerinde şirketin sahibidir.

Aydın Doğan, Hanzade Doğa ve Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın babasıdır.
Aydın Doğan Kimdir? Biyografi Aydın Doğan Kimdir? Biyografi Biyografistan Aydın Doğan Hayatı, Aydın Doğan Biyografi, Aydın Doğan Nereli ve Kaç Yaşında, Aydın Doğan Hakkında bilgi... Aydın Doğan , 1936 yılında Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğdu. Ailesi, Erzurum'un Hasankale köyünden göç etmişler. Lise öğreni... 4.5 5

Hiç yorum yok: