Biyografi Ara

Ertuğrul Sağlam Kimdir? Biyografi

 

Ertuğrul Sağlam
Ertuğrul Sağlam, 19 Kasım 1969 yılında Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğdu. Aslen Gümüşhaneli'dir. İlk, orta, lise eğitimini Ereğli’de tamamladıktan sonra bu dönem içerisinde Ereğli Erdemirspor’un Minik, Yıldız, Genç ve Amatör takımlarında futbol oynayıp, daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Metalürji Mühendisliği bölümünü kazandı.

Yıldız Teknik Üniversitesi’ye kayıt yaptırırken, o dönemde Fenerbahçe’nin alt yapısında görevli olan Yılmaz Yücetürk’ün tavsiyesi ile Fenerbahçe Genç Takımı’na gitti.

Burada hem futbol hem de üniversite hayatını devam ettirdi. Spor Akademisi'ni bitirdi ve daha sonra aynı bölümde master yaptı. Aynı zamanda Genç Milli Takım formasını giydi. Bir sezon sonra 1986 yılında Fenerbahçe’den ayrılıp, Gaziantepspor’a transfer oldu. İlk profesyonel futbol hayatı böyle başlamıştı. Sonra Gaziantep’te bir sene daha oynayıp Samsunspor’a transfer oldu. Samsunspor’da her yıl yükselen bir grafikle 5 sezon forma giydi ve Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray O’nu renklerine bağlamak için yarışa girdi. Bu transfer yarışının sonunda, 1994-1995 sezonunda Ertuğrul Sağlam Beşiktaş’la anlaşarak, Siyah Beyazlı formayı tam 6 yıl giydi. Ertuğrul Sağlam ’ın ilk sezonunda başarılı performansı ve 28 golü, Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşıdı. Siyah Beyazlı formayla 6 sezonda toplam 167 lig maçı oynadı ve 103 gol attı. Forvet olarak başarılı olan ve bir çok önemli gole imza atan Ertuğrul Sağlam, John Benjamin Toshack’ın döneminde defansta da görev yaptı.

2000-2001 sezonunda Samsunspor'lu Erman Güraçar ile takas edilen Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş’tan ağlayarak ayrıldı ve 2003 yılında futbolu Samsunspor’da bıraktı. 2009/2010 sezonunda Bursaspor gibi bir takımı şampiyon yaparak Türk futbolunda devrim yaşatmıştır.

Milli Takım Kariyeri

İlk defa 27 Ekim 1993’de Polonya’ya karşı A Milli olan Ertuğrul Sağlam, 1 kere U-16, 7 kere U-18, 3 kere Ümit Milli, 20 kere A Milli olmak üzere 41 kere Türkiye Milli Futbol Takımı formasını giydi. Bu maçlarda toplam 11 gole de imzasını attı.

Teknik Direktörlük Kariyeri 

Aktif futbol hayatından sonra antrenör olarak görev yapmaya başladı. 2003-2004 sezonunda Gigi Multescu ve Erdoğan Arıca’nın yardımcılığını yaptı. 2004-2005 sezonunun başında Samsunspor’un başına geçti. Bir sene sonra Kayserispor teknik direktörlüğüne getirildi. Kayserispor ile başarılı bir dönem geçirerek Şampiyonlar Ligi’nin resmi dergisi olan Champions’un gelecek vaat eden 20 teknik direktöründen biri olarak gösterildi. Mayıs 2007 sonunda Beşiktaş J.K. ile anlaşarak 2007-2008 sezonu için bu takımın başına geçti. Liverpool'a 8-0'lık yenilgi, Ligdeki muhteşem gidişata rağmen Metalist Harkiv'e 4-1'lik yenilgi sebebiyle Beşiktaş J.K. başkanı Yıldırım Demirören eski Beşiktaş J.K. teknik direktörlerinden Mircea Lucescu ile görüşmeler yaptı. Yıldırım Demirören'in teknik direktör arayışlarını duyan Sağlam 7 Ekim 2008 düzenlediği basın toplantısı ile istifa etti.

Güvenç Kurtar'ın istifasının ardından teknik adam arayışlarına başlayan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın listesinde bulunan Rıdvan Dilmen, Hakan Kutlu, Hikmet Karaman gibi isimlerle yapılan görüşmelerden sonuç alınamadı. Yazıcı, bu gelişmeler üzerine Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'a teklif götürdü. Teklifi kabul eden Ertuğrul Sağlam 2008-2009 sezonunun 2. yarısında Bursaspor'un başında takımın başına geçmiştir. Bursasporda istikrarlı ve başarılı bir poltre çizen Ertuğrul Sağlam 2009-2010 sezonunu ilk yarısını 2. sırada bitirmiştir. Ve bir açıklamasında Türkiye'nin Alex Ferguson'u olacağım diyerek başka bir takım çalıştırmayacağını ve uzun yıllar Bursaspor'da kalmak istediğini belirmiştir. Ayrıca Fifa tarafından Tolunay Kafkas'ile beraber gelecek vaad eden teknik adam olarak seçilmiştir.
Ertuğrul Sağlam Kimdir? Biyografi Ertuğrul Sağlam Kimdir? Biyografi Biyografistan Ertuğrul Sağlam , 19 Kasım 1969 yılında Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde doğdu. Aslen Gümüşhaneli'dir. İlk, orta, lise eğitimini Ereğ... 4.5 5

Hiç yorum yok: