Biyografi Ara

Jürgen Habermas Kimdir? Biyografi

 

Jürgen Habermas
Jürgen Habermas, 18 Haziran 1929 yılında Düsseldorf'ta doğdu. Eleştirel kuram ve Amerikan pragmatizmi geleneğine mensuptur.

En çok kuramında temellendirdiği kamusal alan (public sphere) kavramı ve iletişimsel eylemin pragmatizmi ile tanınır. Çalışmaları bazen Yeni-Marksist olarak adlandırılır; sosyal kuramın temelleri ve epistomoloji; gelişmiş kapitalist endüstri toplumu ve demokrasi analizi; eleştirel sosyal evrimci içerikte yasaların hükmü; ve çağdaş –özellikle Alman—siyaseti üzerine odaklanır.

Modern liberal kurumlar içinde gömülü akılcı-eleştirel iletişim ve insanların iletişim, tartma ve akılcı çıkarlar peşine düşme yeteneklerinde aklın olabilirliğine, özgürleştirilmesine yönelik kuramsal bir sistem geliştirmiştir.

Jürgen Habermas, 1961 yılında Marburg'da doçent oldu. 1961-1964 yılları arasında Heidelberg'de felsefe dersleri verdi. 1964 yılında Frankfurt Üniversitesi'nde felsefe ve sosyoloji profesörü oldu. 1971-1981 yılları arasında Starnberg'deki, bilim-teknik dünyasının yaşam koşullarını araştıran Max Planck Enstitüsü'nün müdürlüğünü yaptı. 1981'de Berkeley Üniversitesi'nde konuk profesör olarak bulundu. 1982 yılında Frankfurt Üniversitesi'ne profesör olarak geri döndü. 1994 yılında buradan emekli oldu ve Northwestern University'de konuk profesör olarak seminerler verdi.
Jürgen Habermas Kimdir? Biyografi Jürgen Habermas Kimdir? Biyografi Biyografistan Jürgen Habermas Hayatı, Jürgen Habermas Biyografi, Jürgen Habermas Hakkında bilgi... Jürgen Habermas , 18 Haziran 1929 yılında Düsseldorf'ta doğdu. Eleştirel kuram ve Amerikan pragmatizmi geleneğine mensuptur. En çok ... 4.5 5

Hiç yorum yok: