Biyografi Ara

Peter Singer Kimdir? Biyografi

 

Peter Singer
Peter Singer, 6 Temmuz 1946 yılında Melbourne'de doğdu. Avustralyalı filozof ve önde gelen bir hayvan hakları savunucusudur. 1999'dan bu yana Princeton Üniversitesi Biyoetik bölümünde görev yapmaktadır.

Tom Regan ile birlikte 1960'lı yıllarda, ilk hayvan hakları ile hayvanları özgürleştirme hareketlerini birleştirmeye ve öncülük etmeye yardım etti. Onun Hayvan Özgürleşmesi (Animal Liberation) adlı kitabı hayvan hakları konusunda çok önemli bir yere sahip olmakla beraber felsefi literatürün çığır açan bir ürünü olarak sayılıyor.

Peter Singer, kendini bir vejetaryen ve "esnek bir vegan" olarak tanımlamaktadır. Mother Jones adlı dergiye verdiği röportaj da konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

''Et yemiyorum. 1971 yılından beri vejetaryenim. Yavaş yavaş vegan yaşama alışıyorum. Büyük oranda vegan sayılırım, fakat esnek bir veganım. ''
Peter Singer Kimdir? Biyografi Peter Singer Kimdir? Biyografi Biyografistan Peter Singer Hayatı, Peter Singer Biyografi, Peter Singer Hakkında bilgi... Peter Singer , 6 Temmuz 1946 yılında Melbourne'de doğdu. Avustralyalı filozof ve önde gelen bir hayvan hakları savunucusudur. 1999'... 4.5 5

Hiç yorum yok: