Biyografi Ara

Selçuk Çebi Kimdir? Biyografi

 

Selçuk Çebi
Selçuk Çebi, 1982 yılında Trabzon / Araklı'da doğdu. 1994'te Araklı İmam Hatip Lisesi'nde eğitim görürken emekli imam olan babası Hasan Çebi'nin teşvikiyle güreşe başladı. Selçuk Çebi 7 kardeşten profesyonel olarak spor yapan tek kişidir.

Selçuk Çebi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu mezunudur. Daha sonra Trabzon Belediyespor ve Çaykur'da spor yaşantısını sürdürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da lisanslı olarak mindere çıksa da antrenörü Mustafa Şahin'le çalışmalarına Trabzon'da devam ediyor. Kübra ile Selçuk Çebi çiftinin Yusuf adında bir oğlu vardır.

Selçuk Çebi, Almería'da yapılan 2005 Akdeniz Oyunları'nda 66 kg grekoromende Türkiye'ye altın madalyayla döndü.

Selçuk Çebi, İzmir'de düzenlenen 2005 Yaz Üniversite Oyunları'nda 66 kg grekoromen stilde altın madalya kazandı. İlk turu bay geçen Çebi, ikinci turda Kazakistan adına yarışan Askhat Dilmukhamedov'u 2-0 yendi. Çeyrek finalde Polonyalı güreşçi Lukasz Tarnecki'yi 2-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve yarı finalde ABD'li rakibi Justin Lester'ı 2-1, final maçındaysa Koreli rakibi Ji Hyun Jung'u 2-0 yendi.
Selçuk Çebi, Herning'de gerçekleşen 2009 Dünya Güreş Şampiyonası 74 kg grekoromen stilde Avrupa Şampiyonu oldu.

Vilnüs'teki 2009 Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 74 kg grekoromen kategorisinin ilk turunda İspanyol Jose Joan Ruiz'i 2-0 yendikten sonra ikinci turda da Fransız Alain Hassli'yi 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Finlandiya'dan Valtleri Moisio karşısında da 2-0 üstün gelen Çebi, yarı finalde Ukraynalı rakibi Volodymyr Shatskykh ile yaptığı müsabakadan 2-0 yenik ayrıldı. Üçüncülük maçında Gürcü Genadi Vogisvili'yi 2-0 yenen Çebi, Belaruslu Aliaksandr Kikiniou ile Avrupa Üçüncülüğü'nü paylaştı.

Milli güreşçi, 2010 yılında Rusya'nın baskenti Moskova'da düzenlenen büyükler dünya şampiyonasinda, 74 kiloda ikinci kez dünya şampiyonu olmuştur.
Selçuk Çebi Kimdir? Biyografi Selçuk Çebi Kimdir? Biyografi Biyografistan Selçuk Çebi , 1982 yılında Trabzon / Araklı'da doğdu. 1994'te Araklı İmam Hatip Lisesi'nde eğitim görürken emekli imam olan ba... 4.5 5

Hiç yorum yok: