Biyografi Ara

Suzanne Collins Kimdir? Biyografi

 

Suzanne Collins Kimdir Biyografi
Suzanne Collins, 10 Ağustos 1962 yılında ABD'nin Connecticut eyaletinde doğdu. 1991 yılında çocuklar için televizyon şovu yazarak iş hayatına başladı. Nickelodeon'da birçok televizyon şovunda çalıştı.

Clarissa Explains It All, The Mystery gibi bir çok çizgi filmi yazan Suzanne Collins sonraki dönemde çocuklar için kitap yazmaya başladı.

İlk kitabı The Underland Chronicles olmuştur New York Times en çok satanlar listesine girdi. 2008 yılının eylül ayında çıkardığı Açlık Oyunları adlı kitabı ile New York Times'da en çok satanlar listesine giren Suzanne Collins, 2009 yılında Ateşi Yakalamak ve 2010 yılında Alaycı Kuş kitapları ile devam etti.

2012-2015 yılları arasında kitaplarından uyarlanan Açlık Oyunları film serisi gişede büyük bir başarı elde etti ve tam 4 film arka arkaya çekildi.

Suzanne Collins, evli ve 2 çocuk annesidir.

Suzanne Collins Kitapları
Suzanne Collins Yeraltı Günlükleri Serisi

Gregor ve Gri Kehanet
Gregor ve Felaket Kehaneti
Gregor ve Kan Kehaneti
Gregor and Marks of Secret
Gregor and Code of Claw

Suzanne Collins Açlık Oyunları Serisi

2008 Açlık Oyunları
2009 Ateşi Yakalamak
2010 Alaycı Kuş

Suzanne Collins'in Diğer Kitapları
Fire Proof: Shelby Wood
When Charlie Mcbutton lost power
Suzanne Collins Kimdir? Biyografi Suzanne Collins Kimdir? Biyografi Biyografistan Suzanne Collins Biyografi, Suzanne Collins Hayatı, Suzanne Collins Kitapları, Suzanne Collins Yeraltı Günlükleri Serisi, Suzanne Collins Açlık Oyunları Serisi Suzanne Collins , 10 Ağustos 1962 yılında ABD'nin Connecticut eyaletinde doğdu. 1991 yılında çocuklar için televizyon şovu yazarak iş ... 4.5 5

Hiç yorum yok: