Biyografi Ara

Wilhelm Reich Kimdir? Biyografi

 

Wilhelm Reich
Wilhelm Reich, 24 Mart 1897 yılında Dobrzanica, Galicia, Avusturya - Macaristan'da doğdu. Freud öğrencisidir. Carl Gustav Jung ve Alfred Adler'in tersine Sigmund Freud'un cinsellikle ilgili tezlerini daha ilerilere götürmeye çalışmıştır.

1927'de Alman Komünist Partisi'nde boy gösterdi. Aynı yıl Sexpol'u (Cinsel Siyaset Derneği'ni) de kurdu. Emekçi mahallelerde işçiler için ruhsal bakımevlerini 1928'de Viyana'da açtı.

Uygarlığın cinsel ahlakının bireyler üzerindeki etkisinin kitleler nezdinde toplumsal yapıyı belirlediğini öne sürer. Aile yapısının burjuva karakterini, kadının üzerindeki cinsel baskıyı, psikolojik olarak sağlıklı ve sağlıksız bünyeler arasındaki temel farkları gündeme getirmiştir. Sağlıklı ve doyumlu cinselliğin var olabilmesi için özgür, sınıfsız bir toplumun varlığını öngörür. Wilhelm Reich'e göre cinsel özgürlüğün bulunmadığı uygarlık toplumunda insanoğlu hep büyük bir stres içerisinde yaşayacaktır.

Wilhelm Reich, 3 Kasım 1957 tarihinde Pensilvanya'da öldü.

Wilhelm Reich Eserleri (Türkçeye Çevrilenler)

Dinle Küçük Adam
Faşizmin Kitle Ruhu Anlayışı
Dirimin Öldürülüşü
Psikanaliz VE Diyalektik Matel
Başı Dertte İnsanlar
Bedensel Boşalmanın İşlevi
Cinsel Ahlakın Boy Göstermesi
Cinsel Devrim
Geleceğin Çocukları
Kanser
Kişilik Çözümlemesi
Reich Froud'u Anlatıyor
İnsanın Doğadaki Yeri
Dinle Beni Küçük Adam
Gençlik Tutkusu
Wilhelm Reich Kimdir? Biyografi Wilhelm Reich Kimdir? Biyografi Biyografistan Wilhelm Reich Biyografi, Wilhelm Reich Hayatı, Wilhelm Reich Eserleri ve hakkında bilgi... Wilhelm Reich , 24 Mart 1897 yılında Dobrzanica, Galicia, Avusturya - Macaristan'da doğdu. Freud öğrencisidir. Carl Gustav Jung ve Alf... 4.5 5

Hiç yorum yok: