Biyografi Ara

William McDougall Kimdir? Biyografi

 

William McDougall
William McDougall, 25 Mart 1822 yılında Toronto'da doğdu. "davranışın içgüdü teorisi" ile tanınmaktadır. Bundan ayrı olarak McDougall'ın "Introduction of Social Pyscholog" (Sosyal Psikolojiye Giriş) isimli kitabı da 14 baskı yaparak ün kazanmış ve McDougall'ın tanınmasına katkı sağlamıştır.

McDougall, iradenin özgürlüğü, Cermenlerin üstünlüğü ve ruhsal araştırmalar gibi fazla popüler olmayan konuların sıkı bir savunucusu ve bu görüşleri nedeniyle de Amerikan basınının sık sık hedefi durumundaydı.

William McDougall, psikologlar tarafından psikoloji dünyasında kabul görmeye başladıktan sonra 1920'li yıllarda davranışçı psikolojiye yönlendirdiği yoğun eleştirileri sebebiyle psikoloji toplulukları tarafından yoğun bir şekilde yerilmiştir. Öyle ki McDougall öldüğümde, Psikolog Knight Dunlop: "Nihayet öldü! Bu, kuşkusuz psikoloji için çok iyi olmuştur." demiştir.

William McDougall, 28 Kasım 1938 tarihinde öldü.
William McDougall Kimdir? Biyografi William McDougall Kimdir? Biyografi Biyografistan William McDougall Hayatı, William McDougall Biyografi, William McDougall Hakkında bilgi... William McDougall , 25 Mart 1822 yılında Toronto'da doğdu. "davranışın içgüdü teorisi" ile tanınmaktadır. Bundan ayrı olarak... 4.5 5

Hiç yorum yok: