Biyografi Ara

Willis Haviland Carrier Kimdir? Biyografi

 

Willis Haviland Carrier
Willis Haviland Carrier, 26 Kasım 1876 yılında New York'ta doğdu. 1901 yılında Cornell Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden master derecesini elde ettikten sonra Buffalo Forge Company'de iş buldu.

Dünyanın ilk modern kliması Willis Haviland Carrier tarafından geliştirilmiş olup bu konudaki ilk patent belgesi de aynı kişi tarafından 2 Ocak 1906 tarihinde alınmıştır.

1915 yılında Carrier Mühendislik Şirketi kurulmuştur. 1930 yılında Carrier Mühendislik A.Ş. Brunswick- Kroeschell ve York Isıtma & Havalandırma şirketi ile birleşti ve Carrier Şirketi ortaya çıktı. Willis Carrier Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır.

1942 yılında bilim ve endüstriye yaptığı katkılar için, Alfred (NY ) Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora verilmiştir.

Willis Carrier, 7 Ekim 1950 tarihinde New York'ta öldü.

Carrier, tarafından geliştirilen mekanik sistem ile havanın sıcaklığı ve nemi kontrol edilirken aynı zamanda havanın dolaşımı ve temizliği de kontrol altında tutulmaktadır. Geliştirilen klima düşük-basınçlı santrifüj sistemi kullanılarak bir filtre üzerinden dış ortamdan hava emmektedir. Emilen hava, içerisinde sabit, zehirli olmayan soğutucunun bulunduğu boruların üzerinden akmaktadır. Soğutulan ve nemi alınan hava yaşam alanına yönlendirilirken, motor gibi mekanik cihazların çevresinde dolaşarak ısınan hava yaşam ortamının dışına atılmaktadır.

Carrier tarafından kullanılan teknoloji bugün üretilen klimalar için hala bilimin temelini oluşturmaktadır.
Willis Haviland Carrier Kimdir? Biyografi Willis Haviland Carrier Kimdir? Biyografi Biyografistan Willis Haviland Carrier Hayatı, Willis Haviland Carrier Biyografi, Willis Haviland Carrier Hakkında bilgi... Willis Haviland Carrier , 26 Kasım 1876 yılında New York'ta doğdu. 1901 yılında Cornell Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden ... 4.5 5

Hiç yorum yok: