Biyografi Ara

Behiye Aksoy Kimdir? Biyografisi

 

 Behiye Aksoy
Behiye Aksoy, 19 Eylül 1933 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Annesi ve halasının müziğe aşina olmaları, piano ve ud çalmalarından ve Müzeyyen Senar ve Münir Nurettin Selçuk’un o devirlerdeki siyah beyaz filmlerde söylediği film şarkılarından feyiz alıp müziğe olan sevdası kendisiyle birlikte büyüyerek ortaokulu bitirdikten sonra Ankara Radyosu imtihanına girdi.

200 kişi arasından seçilip;1948 yılında stajyer olarak girdiği radyoda repetitör muavinligine kadar yükseldi. Maksim Gazinosu tarihinde Zeki Müren’le yarışan tek bayan rakiptir.

Platin rengi saçları,şık kostümleriyle kendisinden sonra yetişen şarkıcılara öncülük etti. Karekteristik hareketleri,sahnedeki büyük dehası daima ayakta alkışlandı. Plakları öyle çok ilgi gördü ki sanatçıya başarılarından ötürü altın plak değil platin taç armağan edilirdi. Müziği bıraktığı 80′li yıllara kadar daima sevilen ve gözde sanatçılardan olmayı başardı.

Halil Aksoy ile olan evliliğinden Ahmet Kazım isminde bir oğlu vardır. Sanatçı ayrıca Berker İnanoğlu ve Fahrettin Aslan’la evlenip ayrılmıştır. 1967 yılında “Kederli Günlerim”, 1973 yılında “Falcı” isimli Türk filmlerinde baş rolde oynamıştır.

Albümleri

Behiye Aksoy
Dumanlı Meyhaneler
Kıskanırım
1972 Yılının 12 Altın Şarkısı
Unutulmayan Şarkılar Konseri
Sizin İçin Seçtiklerimiz
Anılarla Sadettin Kaynak
Unutulmayanlar 1
Çağrı
Kapın Her Çalındıkça
Nankör
Ölmeyen Nağmeler - Buket 1
Bir Zamanlar 3 (karma)
Ayrılamayız Artık
At Kadehi elinden
Elbet Birgün buluşacağız
Bir Kara Sevda
Bir garip yolcu

Filmografisi

1973 Falcı
1967 Kederli Günlerim
1976 Lanetli Yıllar
Behiye Aksoy Kimdir? Biyografisi Behiye Aksoy Kimdir? Biyografisi Biyografistan Behiye Aksoy , 19 Eylül 1933 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Annesi ve halasının müziğe aşina olmaları, piano ve ud çalmalarından ve ... 4.5 5

Hiç yorum yok: