Biyografi Ara

Ahmed Günbay Yıldız Kimdir? Biyografi

 

Ahmed Günbay Yıldız
Ahmet Günbay Yıldız, 1941 yılında Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Kızılcaören köyünde doğdu. Okula, köyünde başladı ve 10 yaşına kadar orada sürdürdü.

Daha sonra babasının işi dolayısıyla Ankara'ya yerleşerek, Ankara'da eğitimine devam eden Ahmed Günbay, edebiyata ilgi duydu ve şiirler yazdı. Başlangıçta şiir bir tutku haline gelmişken, zamanla edebiyatın diğer dallarına da ilgi duymaya başladı.

Hikâyeleri ve makaleleri muhtelif dergi ve gazetelerde yayınlandı. Yazar asıl yükselişini romanla yaptı ve romanda karar kıldı. "Çiçekler Susayınca", "Yanık Buğdaylar" ve "Figan" romanları çeşitli gazetelerde seri halinde yazıldı ve daha sonra kitaplaştırıldı. Bunu diğer romanları takip etti. Eserlerinde Türk toplumunun her kesimini ele aldı ve işledi. İyi ve kötü yönleriyle insan ve toplum arasında etkileşimin ötesindeki sebepleri tespit ederek gözler önüne serdi ve çözüme yönelik ip uçları da verdi.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin kurucusu olan Ahmed Günbay, ayrıca kitaplarının basıldığı Timaş Yayınları'nın da kurucusudur. Yazarın yurtdışında özellikle Almanya da büyük bir okuyucu kitlesi vardır. Ayrıca yazara dış basının da ilgisi büyüktür.

Ahmed Günbay Eserleri - Kitapları

Romanları


Mavi Gözyaşı
Yanık Buğdaylar
Gurbeti Ben Yaşadım
Ülkemin Açmayan Çiçekleri
Benim Çiçeklerim Ateşte Açar
Aynada Batan Güneş
Dallar Meyveye Durdu
Bir Dünya Yıkıldı
Üç Deniz Ötesi
Sevdalar Sözde Kaldı
Sahibini Arayan Mektuplar
Afedersin Hayat
Yürekte Büyûmek
Sokağa Açılan Kapı
Boşluk
Sular Durulursa
Ekinler Yeşerdikçe
Çiçekler Susayınca
Azat Kuşları
Gönül Yarası
Güneşe Matem Düştü
Aşka Uyanmak
Figan
Sitem
Siyah Güller
Hülyalar Hüzün Açtı
Gül ve Hüzün
Leyl Işıkları
Günahın Rengi
Yıllar Geriye Dönse
Seni Unutmaya Gücüm Yetmedi
Kiralık Hayaller
Orada Da Yıldızlar Kayar Mı?
Kayıp Sabahlar
O´na Secde Yakisiyor
Istanbul Yüzlü Kadin
Sevmekten Korkuyorum
Kendimi Unutup Sana Ağladım
Kelebekler Gamsız Uçar

Şiirleri

Al Yüreğim Senin Olsun
Gün Solar Akşamın Mateminden
Gelirim
Bahçemde Hazan
Gül ve Hüzün
Efkar Vakti
Ahmed Günbay Yıldız Kimdir? Biyografi Ahmed Günbay Yıldız Kimdir? Biyografi Biyografistan Ahmed Günbay Hayatı, Ahmed Günbay Biyografi, Ahmed Günbay Kitapları ve hakkında bilgi.. Ahmet Günbay Yıldız , 1941 yılında Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Kızılcaören köyünde doğdu. Okula, köyünde başladı ve 10 yaşına kad... 4.5 5

Hiç yorum yok: