Biyografi Ara

Albert Bandura Kimdir? Biyografi

 

Albert Bandura
Albert Bandura, 4 Aralık 1925 yılında Kanada'nın küçük bir kasabasında doğdu. Çok sınırlı kaynaklarla eğitimini tamamladı. Alan olarak psikolojiyi seçmesi tesadüfi ve şans eseri oldu. Özellikle Bobo doll deneyiyle tanınmış, British Columbia Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra da Iowa Üniversitesi'nden 1952'de profesör doktor olmuştur.

Albert Bandura, 1953'te Stanford Üniversitesi'nde öğretmenlik yapmaya başlamıştır. Ailenin, sosyal çevrenin ve önceki kuşakların sosyal davranışlar üzerindeki etkisini irdelemiştir.

Öğrencisi Richard Walters ile sosyal öğrenme ve saldırganlık üzerine birlikte araştırma yapmışlardır. Bandura'ya göre insanın şiddete eğilimi salt onun doğasında olan bir durumdan değil; gözlem, taklit ve benzer çevresel etmenlerden de kaynaklanmaktaydı. Örneğin, annenin sürekli baba tarafından dövüldüğü bir ailede büyüyen çocuk, ileride dayakçı bir eş oluyordu.

Bandura, çevresel faktörlere fazlasıyla önem verdiği ve bireysel farklılıklar ile genetik yapıyı gözardı ettiği gerekçesiyle özellikle biyolojik ekolün psikologları tarafından eleştirildi.
Albert Bandura Kimdir? Biyografi Albert Bandura Kimdir? Biyografi Biyografistan Albert Bandura Hayatı, Albert Bandura Biyografi, Albert Bandura Hakkında bilgi... Albert Bandura , 4 Aralık 1925 yılında Kanada'nın küçük bir kasabasında doğdu. Çok sınırlı kaynaklarla eğitimini tamamladı. Alan olara... 4.5 5

Hiç yorum yok: