Biyografi Ara

Aylin Şengün Taşçı Kimdir? Biyografisi

 

Aylin Şengün Taşçı
Aylin Şengün Taşçı, Ankara’da doğdu. TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu’nun sınavlarını kazanarak müzikle ilgilenmeye başladı.

Aylin Şengün Taşçı, TRT İstanbul Gençlik Korosu’na soprano ses olarak katıldı. 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ne girdi ve 1987 yılında mezun oldu.

Aynı dönemde İstanbul Belediye Konservatuarı Yarı Zamanlı Türk Müziği Bölümü’nde altı yıl eğitim aldı. Üniversite yıllarından sonra Tercüman gazetesinde çalıştı ve müzik başta olmak üzere kültür-sanat üzerine yazılar yazdı. 1990 yılında tamburi Necdet Yaşar’ın talebiyle yetişmiş sanatçı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun kadrosuna katıldı. Topluluktaki görevi sırasında yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konserlere katıldı. Müzikle profesyonel olarak ilgilenmeye başladıktan sonra basınla ilişkisi devam etti.

Günaydın gazetesinde 2 yıl müzik ve İstanbul üzerine köşe yazıları yazdıktan sonra BRT, TRT ve TGRT televizyonlarında, daha sonra çeşitli özel radyolarda müzik ve değişik alanlarda programlar hazırladı ve sundu.

2002-2004 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim konusunda İngilizce İşletme Yüksek Lisansı yaptı.

2004 yılında İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun Sanat Yönetmeni oldu.

Akustik Müzik tarafından 2005 yılında “Asktan Yana” adlı, 2012 Şubat ayında ise “Huzur” adlı iki solo albümü yayınlandı.

Çalıştığı toplulukla birlikte periyodik konserlerin yanı sıra çeşitli proje konserlerine imza attı. İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun “Bir Modern Zaman Mehtabiyesi” adlı albümünü hazırladı.

2010 yılında İngiltere Warwick Üniversitesi’nin düzenlediği “Women’s History Network” baslıklı uluslararası toplantıda ünlü kadın besteci Leyla Saz üzerine bir seminer ve ona bağlı bir konser verdi.

2011 yılında TRT İstanbul Radyosu’nda bir yıl boyunca canlı olarak yayınlanan “Bir Fincan Kahve” adlı müzik programını hazırladı ve sundu. Ayni yil Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora eğitimini tamamladı.

Halen Medipol Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi konusunda öğretim görevlisi olarak ders vermekte, aynı üniversitenin Türk Müziği Korosu ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tip Fakültesi Türk Müziği Korosu’nu da yönetmektedir. Öte yandan Jale Şengün ve Osman Ziyagil’le birlikte kurduğu “Çaresaz” adli müzik grubuyla İstanbul’un değişik mekânlarında solo konserler vermektedir.

Aylin Şengün Taşçı, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nda Sanat Yönetmeni ve solist olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
Aylin Şengün Taşçı Kimdir? Biyografisi Aylin Şengün Taşçı Kimdir? Biyografisi Biyografistan Aylin Şengün Taşçı , Ankara’da doğdu. TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu’nun sınavlarını kazanarak müzikle ilgilenmeye başladı. Aylin Şen... 4.5 5

Hiç yorum yok: