Biyografi Ara

Charles Messier Kimdir? Biyografi

 

Charles Messier Kimdir
Charles Messier, 26 Haziran 1730 yılında Fransa'da doğdu. 1774 yılında bulutsular ve yıldız kümeleri gibi 45 derin uzay nesnesinden oluşan bir katalog yayımladı.

Bu kataloğun hazırlanma amacı, kendisi gibi kuyruklu yıldız avcılarına ve diğer gökyüzü gözlemcilerine, değişmeyen gök cisimleriyle hareketli gök cisimlerinin ayırt edilebilmesine yardım etmekti.

1781 yılında katalog 110 Messier Nesnesi’ni kapsayacak şekilde genişletildi. M1′den M110′a kadar olan bu tanımlar, günümüzde hala büyük oranda kullanılmaktadır.

Bu katalog, M1 olarak adlandırılmış Yengeç Bulutsusundan, Andromeda’nın yanındaki küçük eliptik bir galaksi olan M110′a kadar gök bilimsel olarak en önemli gök cisimlerinden çoğunu içermektedir. Messier Maratonlarında amatör astronomlar, genellikle şartların daha uygun olduğu mart ayında, bu 110 gök cismini gün batımından gün doğumuna kadar geçen bir gece içerisinde gözlemlemeye çalışırlar.

Aydaki Messier Krateri ve 7359 Messier göktaşı, onun şerefine isimlendirilmişlerdir.

Charles Messier, 12 Nisan 1817 tarihinde Paris'te öldü.
Charles Messier Kimdir? Biyografi Charles Messier Kimdir? Biyografi Biyografistan Charles Messier Hayatı, Charles Messier Biyografi, Charles Messier Hakkında bilgi... Charles Messier , 26 Haziran 1730 yılında Fransa'da doğdu. 1774 yılında bulutsular ve yıldız kümeleri gibi 45 derin uzay nesnesinden o... 4.5 5

Hiç yorum yok: