Biyografi Ara

Doğu Ergil Kimdir? Biyografi

 

Doğu Ergil
Doğu Ergil, 1940 yılında İstanbul’da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Yüksek lisans eğitimini Oklahoma Üniversiesi'nde sosyoloji ve sosyal psikoloji alanlarında yaptı. Ardından New York State Üniversitesi'nde sosyoloji, siyaset bilimi ve ekonomi politik alanlarında doktora yaptı.

1980-1984 yılları arasında ise TODAİE Sevk ve İdare Yüksek Okulu'nda, 1985-19886 yıllarında ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi Uluslararası Çalışmalar Yüksek Okulu'nun Washington DC′de bulunan yüksek lisans okulu School for Advanced International Studies ve London School of Economics and Political Science′ta konuk öğretim üyeliği yaptı. Akademik kariyerinin büyük kısmını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (Mülkiye) sürdürdü.

Doğu Ergil, 1997-1999 yılları arasında Toplum Sorunlarını Araştırma Vakfı (TOSAV)’na başkanlık görevinde bulundu. Demokrasi ve barış çalışmaları nedeniyle çeşitli uluslararası kuruluşlardan ödüller aldı.

Doğu Ergil, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Uzmanlar Kurulu üyesi, Toplum Sorunlarını Araştırma Merkezi Başkanlığı üyesi ve Fatih Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

BBC′den El Jazeera′ya uzanan uluslararası ve ulusal TV kanallarında ve köşe yazarlığı yaptığı Today’s Zaman’da geniş bir izleyici kitlesiyle paylaşan Doğu Ergil’in Türkçe ve yabancı dillerde yayımlanmış 24 kitabı, birçok makalesi, değişik dillerde kitap bölümleri ve alan araştırmaları vardır.

2013 yılında barış süreci kapsamında, 63 kişilik Akil insanlar listesine İç Anadolu Bölgesinden seçildi.

Doğu Ergil Kitapları

2010 100 Soruda Fethullah Gülen ve Hareketi
2009 Kürt Raporu - Güvenlik Politikalarından Kimlik Siyasetine, (Ömer Taşpınar ve Philip H. Gordon ile)
2008 Doğu Sorunu: Teşhisler Tespitler
2008 Realities Of Turkey
2006 Demokrasi ve Yurttaşlık Kültürü, (Arzu Yılmaz, Öykü Yalçın ve Zeynep Akıncı ile)
2000 Siyasetini Arayan Ülke
1995 Bir Ters Bir Düz
1997 Kırık Aynada Kendini Arayan Türkiye
1990 Atatürkçü Toplum ve Siyaset Felsefesi Açısından Laiklik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar: 5
Körfez Bunalımı
1994 Toplum ve İnsan, Turhan Kitabevi, Ankara, 1994
1981 Milli Mücadelenin Sosyal Tarihi, Turhan Kitabevi, Ankara, 1981.
Doğu Ergil Kimdir? Biyografi Doğu Ergil Kimdir? Biyografi Biyografistan Doğu Ergil Hayatı, Doğu Ergil Biyografi, Doğu Ergil Kitapları ve hakkında bilgi... Doğu Ergil , 1940 yılında İstanbul’da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi sosyoloji bölümünü bitirdi. Yüksek lisans... 4.5 5

Hiç yorum yok: