Erdem Ergüney Kimdir? Biyografisi

 

Deli Hikmet
Erdem Ergüney, 2 Ekim 1970 yılında Denizli'de doğdu. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne girdi. Stanislavski metodu üzerine temellendirilen okul eğitimi süresince çeşitli tür ve metotlardaki oyunlarda rol aldı.

Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Güngör Dilmen gibi ustalardan ders aldı. 1996 yılında mezun olduktan sonra dil ve tiyatro eğitimi için İngiltere’ye gitti.

Leeds kentindeki West Yorkshire Playhouse tiyatrosunda altı aylık Workshop çalışmasına katıldı. Ardından Londra’da National Theatre’da ''The Invention Of Love'' adlı oyunun provalarına üç ay süre ile gözlemci olarak katıldı.

Türkiye'ye döndüğünde çeşitli okullarda tiyatro öğretmenliği yaptı. 1999 yılından sonra çeşitli televizyon dizilerinde rol aldı. ''O Şimdi Asker'' filminde Çavuş rolünü oynadı.

Erdem Ergüney, 2003- 2012 yılları arasında Kurtlar Vadisi  ve Kurtlar Vadisi Pusu dizinde Deli Hikmet karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2011 Misafir - Usta2007-2012 Kurtlar Vadisi Pusu - Deli Hikmet
2007 Kurtlar Vadisi Terör - Deli Hikmet
2003-2005 Kurtlar Vadisi -  Deli Hikmet
2002 O Şimdi Asker - Çavuş
2001 Karanlıkta Koşanlar
1999 Yılan Hikayesi - Polis
1996 Tatlı Kaçıklar
1994 Gülşen Abi - Garson
Erdem Ergüney Kimdir? Biyografisi 4.5 5 Kybalion Erdem Ergüney Biyografi, Erdem Ergüney Hayatı, Erdem Ergüney Kaç Yaşında, Erdem Ergüney Nereli Erdem Ergüney , 2 Ekim 1970 yılında Denizli'de doğdu. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne girdi. ...

Hiç yorum yok: