Biyografi Ara

Godfrey Hardy Kimdir? Biyografi

 

Godfrey Hardy
Godfrey Hardy,  7 Şubat 1877 yılında İngiltere, Cranleigh'te doğdu. Oxford Üniversitesinde geometri profesörü oldu. Sonra, yaşamının büyük bir kısmını Cambridge Üniversitesinde matematik dersleri okutmakla geçirdi. Geniş ve çeşitli olan eserleri genellikle toplamalı veya analitik sayılar kuramıyla ilgilidir.

Eserlerinde araştırmalara veya saf analiz ve fonksiyonlar kuramıyla ilgili problemlere rastlanırsa da, bunlar yine az çok sayılar kuramı üstüne yaptığı çalışmayla ilgilidir.

Aynı zamanda öğrenim üstüne, bugün klasikleşmiş bazı eserleri yayınlandı. Ayrıca, Cambridge Tracts yayınlarını yönetti. Godfrey Hardy, olağanüstü etkisi ve ünüyle, İngiliz matematik okulunun en seçkin temsilcilerinden biri olarak kabul edilir.

Godfrey Hardy, 1 Aralık 1947 tarihinde Cambridge'te öldü.
Godfrey Hardy Kimdir? Biyografi Godfrey Hardy Kimdir? Biyografi Biyografistan Godfrey Hardy Hayatı, Godfrey Hardy Biyografi, Godfrey Hardy Hakkında bilgi... Godfrey Hardy ,  7 Şubat 1877 yılında İngiltere, Cranleigh'te doğdu. Oxford Üniversitesinde geometri profesörü oldu. Sonra, yaşamının ... 4.5 5

Hiç yorum yok: