Biyografi Ara

İclal Aydın Kimdir? Biyografisi

 

İclal Aydın
İclal Aydın, 14 Eylül 1971 yılında Nevşehir'de doğdu. Oyuncu, spiker ve aynı zamanda şair olan Aydın'ın memur olan ailesinin o dönemde Nevşehir'de görevde olması nedeniyle Nevşehir'de büyümüştür.

İclal Aydın bir yaşındayken yine tayin nedeniyle Ankara'ya taşındılar. İlkokuldan sonra bir süre Elazığ Anadolu Lisesi'nde yatılı okudu. Annesiyle babasının ayrılması üzerine yeniden Ankara'ya döndü.

Ortaokul ve lise yıllarını yazarak ve tiyatro çalışmaları yaparak geçirdi. Orta üçüncü sınıftan itibaren bir yandan okuyup bir yandan çalışmaya başladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı.

2. sınıfta okulu bırakıp Berlin'e yerleşti. Almanya'da altı yıl profesyonel tiyatro yaptı. 1996 yılında Almanya'dan Türkiye'ye kesin dönüş yapan Aydın, çeşitli dizilerde oynamış, spikerlik yapmıştır. İclal Aydın, 3 evlilik yapmıştır ikinci evliliğinde Kemal Başbuğ'dan Zeynep Lal isminde bir kızı vardır. Evliliklerinden biri de yazar Tuna Kiremitçi'yledir.
İclal Aydın Kimdir? Biyografisi İclal Aydın Kimdir? Biyografisi Biyografistan İclal Aydın , 14 Eylül 1971 yılında Nevşehir'de doğdu. Oyuncu, spiker ve aynı zamanda şair olan Aydın'ın memur olan ailesinin o dö... 4.5 5

Hiç yorum yok: