Biyografi Ara

Jan Ernst Matzeliger Kimdir? Biyografi

 

Jan Ernst Matzeliger
Jan Ernst Matzeliger, 15 Eylül 1852 yılında Paramaribo (Surinam) Matzeliger doğdu. Babası, annesi siyah Surinam kölesiydi. O endüstri mühendisi oldu.Mekanik bilgileri vardı ADB DE bir ayakkabı dükkanında çalıştı.

1877'de  Philadelphia, Pennsylvania'ya yerleşti İngilizceyi öğrendi. Harney Kardeşler Ayakkabı fabrikasında çalışmaya başladı o zaman ayakkabılara elle üst kısım yapılıyordu bu iş için makine yoktu günde ancak 50 çift ayakkabı üretiliyordu.

1883 yılına kadar orada çalıştı, ayakkabıcı ustası Jan E.Matzeliger bir ayakkabıyı bir seferde bütünüyle imal eden ilk makineyi icat ederek ayakkabı sanayisinde bir devrim yarattı ve patentini aldı.

Jan E. Matzeliger, 24 Ağustos 1889 tarihinde tüberküloz hastalığından nedeniyle Massachusetts'de öldü. 15 Eylül 1991 de bir posta pulu üzerine resmi konularak onurlandırıldı.
Jan Ernst Matzeliger Kimdir? Biyografi Jan Ernst Matzeliger Kimdir? Biyografi Biyografistan Jan Ernst Matzeliger Hayatı, Jan Ernst Matzeliger Biyografi, Jan Ernst Matzeliger Hakkında bilgi... Jan Ernst Matzeliger , 15 Eylül 1852 yılında Paramaribo (Surinam) Matzeliger doğdu. Babası, annesi siyah Surinam kölesiydi. O endüstri müh... 4.5 5

Hiç yorum yok: