Biyografi Ara

Kadri Şarman Kimdir? Biyografisi

 

Kadri Şarman
Kadri Şarman, 1943 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğan İlk ve ortaokul eğitimini, babasının maarif memurluğu yaptığı Sivas’ın Şarkışla ilçesinde tamamladı.

Başöğretmen Ali Faik Şarman 1958 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Tayin Terfi Şubesine tayin olunca Ankara’ya geldi. Kadri Şarman, Ankara Atatürk Lisesi ve 1969 yılında da AİTİA’den mezun oldu.

Kadri Şarman, 1966 yılında Türkiye Radyoları için açılan sınavda başarılı olarak 3 yıllık bir eğitim sonunda 1969 yılında kadroya geçti. 1969 yılından bugüne kadar TSM ses sanatçılığı görevini aralıksız devam ettirdi.

1993-1998 yılları arasında Türk Sanat Müziği müdürü olarak çalışan Kadri Şarman, birçok yurt içi ve yurt dışı konserler verdi. Beste çalışmaları da yapan hocamızın TRT repertuarında okunan eserleri bulunmaktadır.

Halen, çeşitli amatör koroları çalıştırarak yetiştirdiği yüzlerce öğrencisi ile musikimize hizmeti devam ettirmektedir. Önceki çalışmalarına ilave olarak; ayrıca kurucusu ve Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü, Mutlu Yaşam Sevgi Dayanışma ve Hizmet Derneği bünyesindeki “Mutlu Yaşam Türk Sanat Müziği Korosu” kurcusu ve çalıştırıcısı olarak katkılarını sürdürmektedir.

1996 yılında Milliyet gazetesinin açmış olduğu Türk Sanat Müziği beste yarışmasında 4. lük ödülünü alan sanatçımız evli, bir kız, bir erkek çocuk ve bir de torun sahibidir.
Kadri Şarman Kimdir? Biyografisi Kadri Şarman Kimdir? Biyografisi Biyografistan Kadri Şarman , 1943 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğan İlk ve ortaokul eğitimini, babasının maarif memurluğu yaptığı Sivas’ın Şark... 4.5 5

Hiç yorum yok: