Biyografi Ara

Kaoru İkeya Kimdir? Biyografi

 

Kaoru İkeya Kimdir
Kaoru İkeya, 30 Kasım 1943 yılında Japonya'da doğdu. Okulunun kütüphanesinden kitaplar okuyarak pazarlardan teleskop parçaları bularak kendi teleskobunu yapmıştır.

19 yaşında yani 1963 yılında ilk kuyruklu yıldızını bulmuştur. 6 tane kuyruklu yıldız bulmuştur. Kaoru İkea daha küçük bir çocukken gözü göklerde idi. Babası balıkçıydı. Babası da onun kendisi gibi balıkçı olmasını isterdi.

Fakat Kaoru bir gökbilimci olmak istiyordu. Babası kısa bir süre sonra öldü. O da ailesine bakmak için bir işe girdi. Bir fabrikada piyano tuşları parlatıyordu. Kendi teleskopunu yaparken annesi onun kütüphaneye ders çalışmak için gittiğini sanırdı. Kaoru bir gece gene gökleri tararken birden bir şey gördü. Bu bir kuyruklu yıldız olmalıydı. Hemen o sabah telgrafla bunu gözlem evine bildirdi. Kaoru birden şöhrete kavuşacağını bilmiyordu.

Onun kulaklarında hâlâ şu sözler vardı. “Gençler hiç olmadık işlere karışırlar. İşin şaşkın yanı ise başarırlar.” (Pearl S.Buck)
Kaoru İkeya Kimdir? Biyografi Kaoru İkeya Kimdir? Biyografi Biyografistan Kaoru İkeya Hayatı, Kaoru İkeya Biyografi, Kaoru İkeya Hakkında bilgi... Kaoru İkeya , 30 Kasım 1943 yılında Japonya'da doğdu. Okulunun kütüphanesinden kitaplar okuyarak pazarlardan teleskop parçaları bulara... 4.5 5

Hiç yorum yok: