Biyografi Ara

Mendesli Thrasyllus Kimdir? Biyografi

 

Mendesli Thrasyllus (Tiberius Claudius Thrasyllus) (M.Ö. 1. yy.)Mısır’ın Mendes kentine gelen Yunan kökenli bir aileye mensuptur.

İskenderiyeli bir dil bilgisi uzmanı olsa da Platon ve Demokritos’un editörüdür daha çok astrolog olarak tanınmıştır. Thrasyllus geleceğin Roma İmparatoru Tiberius ile sürgüne gönderildiği Rodos adasından karşılaşmıştır.

Thrasyllus, Tiberius’un yakında yeniden Roma’ya çağrılacağı ve resmen Augustus’un varisi olarak atanacağı öngörüsünde bulunmuş ve ardından Tiberius’un tahtta kaldığı yıllar boyunca onun yakınında bulunmuş ve İmparator tarafından karısı ile birlikte çok değerli bir heiye olan Roma Yurttaşlığı ile ödüllendirilmiştir.

Tiberius’un gelini Livilla, Tiberius’un en yakın dostu olan Sejanus ile olan ilişkisini ona danışmış ve Thrasyllus gizliden gizliye Sejanus’u desteklediği için Tiberius’u Roma’dan ayrılarak Capriye gitmeye ikna etmiştir. Thrasyllus’un damadı Naevius Sutorius Macro Sejanus’u yok etme görevini başarmıştır ancak bu konu hakkında Thrasyllus’un bilgisi olup olmadığı konusu açık değildir. Thrasyllus, Tiberius ile birlikte Capri’de kalmış ve tahta varis seçiminde akıl hocalığı yapmış sonunda da kızı Eunia ile ilişkisi bulunan Tiberius’un yeğeni Caligulayı işaret etmiştir.

Karısı II. Aka'dan Thrasyllus’un iki çocuğu olmuştur: oğlu Tiberius Claudius Balbilus ve Praetorian Prefect Naevius Sutorius Macro ile evlenen kızı Eunia.
Mendesli Thrasyllus Kimdir? Biyografi Mendesli Thrasyllus Kimdir? Biyografi Biyografistan Mendesli Thrasyllus Hayatı, Mendesli Thrasyllus Biyografi, Mendesli Thrasyllus Hakkında bilgi... Mendesli Thrasyllus (Tiberius Claudius Thrasyllus) (M.Ö. 1. yy.)Mısır’ın Mendes kentine gelen Yunan kökenli bir aileye mensuptur. İskende... 4.5 5

Hiç yorum yok: