Biyografi Ara

Sait Uçar Kimdir? Biyografisi

 

Sait Uçar
Sait Uçar, 03 Nisan 1962 yılında Trabzon Maçka-Hamsiköy'de doğdu. ilk ve orta öğrenimini Hamsiköy İlköğretim okulunda tamamladı. Öğrenimine Trabzon Ticaret lisesinde devam etti.

Sait Uçar, liseyi bitirdikten sonra İstanbul Radyosunda devam etti. Daha sonra TRT'nin açmış olduğu ses ve saz sınavına katıldı. İlk albümü "Tütmezdi Bacaları" 1980 yılında Harika Müzik Yapım'dan çıkardı. Sait Uçar'ın Kemençeye olan iligisi çocukluk yıllarına dayanmaktadır.

24 albümünde sözü ve müziği tamamen kendisine ait olan Sait Uçar, İlk bestesini ortaokul yıllarında yaparak dikkatleri üzerine çekmiştir.

Askere Gidişin,Almanya Paraları,Vurun Benim Sevdamı, İlacım Var Ellerde, Düşme El Ocağına, Rüyalarım Çok Acı, Gadırga Geceleri, Elimde Değil Gülmek, Yorgunum yorgun Deli, Yeşimim,Ben Köyümü Özledim, Benim İlacım Yayla, Davacıyım Yıllara, Evi Yakan Başkası, Tubalar'ın Tubası, Madur mudur,son albümü ise Yalancı'yı çıkartarak çok iyi bir tiraj elde etti.

YALANCI Albümünün ilk klibini ''Bir Sağdan Bir Soldan '' parçasına yönetmen Serdar Seki tarafından çekmiştir.

Aynı zaman da bu klipte kendisine Dünyaca ünlü kemençe sanatçıların dan Biri olan Yuan asıllı İllektra eşlik etmiştir.

Yaklaşık 23 yıldır profesyonel olarak müzikle iç içe olan Karadeniz müziğinin usta ismi Sait Uçar'ın her çıkardığı albümü yüzbinler sattı.

İsmail Türüt, Hülya Polat, Fadime, Bizim Gönül ve daha birçok Karadenizli sanatçının albümünde besteleri ile de yer almıştır...

''Davalı" adlı kasedi çok iyi bir traj yakaladı. Bugüne kadar ilk defa Karadenizli bir sanatçı roman havasıyla kemençeyi bir araya getirdi.
Sait Uçar Kimdir? Biyografisi Sait Uçar Kimdir? Biyografisi Biyografistan Sait Uçar , 03 Nisan 1962 yılında Trabzon Maçka-Hamsiköy'de doğdu. ilk ve orta öğrenimini Hamsiköy İlköğretim okulunda tamamladı. Öğre... 4.5 5

Hiç yorum yok: