Biyografi Ara

Talcott Parsons Kimdir? Biyografi

 

Talcott Parsons
Talcott Parsons, 13 Aralık 1902 yılında Colorado'da doğdu. 1924 yılında mezun olacağı Amherst Koleji'nde felsefe ve biyoloji okudu. 1925 yılında London School of Economics’e girdi ve burada Bronislaw Malinowski ile çalıştı.

Bir yıl sonra Heidelberg Üniversitesi’nden kabul aldı ve bu dönemde, düşünsel seyrini önemli oranda etkileyecek olan Max Weber’in fikirleri ile tanıştı.

Son dönem Alman düşüncesindeki kapitalizm analizleri üzerine yazdığı doktora tezi, 1927 yılında kabul edildi. Aynı yıl Harvard Üniversitesinde ekonomi dersi vermeye, 1931 yılından itibaren de sosyoloji dersleri okutmaya başladı. 1944'te sosyoloji profesörü oldu. 1946-1956 yılları arasında Sosyal İlişkiler Bölümü başkanlığını yürüttü. 1949 yılında Amerikan Sosyoloji Derneği başkanlığı yaptı.

Emekli olduğu 1974 yılına kadar Harvard Üniversitesi’nde kaldı. Parsons, en temelde klinik psikoloji ve sosyal antropolojiyi sosyoloji ile birleştiren bir akademik yönelim ortaya koymuştur. Parsons, “eylem” konusuna duyduğu ilginin yanında, esasında, geniş boyutlu sistemler ve toplumsal düzen, bütünleşme ve denge sorunları üzerinde durmuştur. The Social System en klasik olmuş eseridir.

Talcott Parsons, 8 Mayıs 1979 tarihinde öldü.
Talcott Parsons Kimdir? Biyografi Talcott Parsons Kimdir? Biyografi Biyografistan Talcott Parsons Hayatı, Talcott Parsons Biyografi, Talcott Parsons Hakkında bilgi... Talcott Parsons , 13 Aralık 1902 yılında Colorado'da doğdu. 1924 yılında mezun olacağı Amherst Koleji'nde felsefe ve biyoloji okud... 4.5 5

Hiç yorum yok: