Biyografi Ara

Ali Nurşani Kimdir? Biyografisi

 

Ali Nurşani
Ali Nurşani, 2 Şubat 1959 yılında İslahiye’nin Sakçagözü köyünde doğdu. Asıl adı Ali Ayhan’dır. Köyüne gelip giden aşıklardan etkilenerek 10 yaşlarında bağlama çalmaya başladı. Ayrıca bağlama öğrenmesinde babasının da etkisi ve yardımı oldu.

1972-73 yıllarından itibaren şiir yazmaya da başlayan Aşık Nurşani, daha sonra Aşık Mahzuni ve başka birçok aşıkla birlikte çeşitli turnelere katıldı. İlk plağını aynı yıllarda doldurdu.

Aslında mahlas olarak kendisine verilen Hürşani, yanlışlıkla ilk plağına Nurşani olarak yazıldı ve öyle de kaldı.

Ali Nurşani, 1979 yılında yine Aşık Mahzuni’yle birlikte konser vermek üzere gittiği Almanya’ya yerleşti.

Şiirlerinde toplumsal sorunlardan sevgiye hemen her türlü konuyu işleyen Aşık Nurşani, ayrıca “Barak Ağzı” türkülerin yorumunda da usta sanatçılardan biri olarak bilinir.

Bugüne dek yaklaşık 500 şiir yazdı. Bunların 120 kadarını besteleyen Aşık Nurşani’nin türküleri çeşitli sanatçılar tarafından da okunmaktadır.

Bugüne dek çeşitli biçimlerde yaklaşık 25 kadar kaseti çıkan Aşık Nurşani’nin şiirlerinin bir bölümünü topladığı yayına hazır bir kitap çalışması bulunmaktadır.
Ali Nurşani Kimdir? Biyografisi Ali Nurşani Kimdir? Biyografisi Biyografistan Ali Nurşani , 2 Şubat 1959 yılında İslahiye’nin Sakçagözü köyünde doğdu. Asıl adı Ali Ayhan’dır. Köyüne gelip giden aşıklardan etkilenerek... 4.5 5

Hiç yorum yok: