Biyografi Ara

Ardan Zentürk Kimdir? Biyografi

 

Ardan Zentürk
Ardan Zentürk, 1955 yılında İstanbul / Üsküdar'da doğdu. Babası, Dr.Neşet Adnan Zentürk, doktorluk mesleğinin yanı sıra, dönemin önde gelen gazete ve dergilerinde yazardı.

Star Gazetesi'nde köşe yazarlığının yanında kendisine ait Zentürk Yapım Yayın adlı bir şirketi vardır. Şirket TRT ekranlarına Sınırlar ve İnsanlar adlı bir program hazırlamaktadır.

Ardan Zentürk, ilk öğrenimini Marmara Koleji (İstanbul), Orta ve lise öğrenimini Eskişehir Maarif Koleji ’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Kürsüsü Dış Politika Bölümü’nden 1979 yılında mezun oldu, İstanbul Üniversitesi, Siyaset Bilimi Kürsüsü’nde bir yıl master yaptı.

Meslek içi eğitiminin önemli bir bölümünü, Drake Üniversitesi’nde aldığı TV yöneticiliği kursu ile tamamladı. Bu arada, Georgetown Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Enstitüsü, Oxford Üniversitesi Orta Asya Araştırmaları Ensitütüsü gibi kuruluşlarda mesleği ile ilgili kısa süreli kurslara katıldı.

H. Canan Zentürk ile evli. A.Özgür Zentürk ve S.Ege Zentürk adlarında iki oğlu var. Çok iyi derecede İngilizce bilir.

Gazeteciliğe 1976 yılında, İstanbul Ticaret Odası’nın resmi yayın organı olan İstanbul Ticaret gazetesinde başladı.

Şu anda Anadolu Bil Meslek Yüksek okulunda öğretim görevlisi olarak öğrenciler ile deneyimlerini paylaşmaktadır.

1977 yılında Hürriyet Gazetesi’te yazıişlerine bağlı sayfa düzeltmeni oldu. Devamında şu gazetelerde görev yaptı.

Tercüman Gazetesi, Güneş Gazetesi, Sabah Gazetesi, Günaydın Gazetesi. Tercüman, Güneş, Sabah ve Günaydın gazetelerinde Dış Haberler Editörlüğü, Güneş’te yazı işleri müdürlüğü, Günaydın’da da Ankara Temsilciliği görevlerini gerçekleştirdi. 1999-2000 yılları arasında da Türkiye Gazetesi Genel Koordinatörlüğü’nü yaptı.

Meslek yaşamı süresince Tercüman, Güneş ve Günaydın gazetelerinde dış haber ağırlıklı yorumculuk, Dünya gazetesi “Politika Terası” köşesi siyasi yorumculuğu, Türkiye gazetesi Avrasya-Strateji sayfası yazarlığını yürüttü.

Televizyonculuğa HBB'nin Ankara Haber Müdürü olarak 1992 yılında geçti. 1993 yılında Star TV'nin Ankara Temsilcisi, 1994'te de Genel yayın Yönetmeni oldu. 1995 yılında Kanal D genel yayın yönetmenliği görevini yaptı. 1997 yılında Kanal 6 Genel Koordinatörlüğü’ne getirildi. 2002-2003 yılları arasında da Starhaber 24 haber kanalının genel koordinatörlüğünü yürüttü.

TV Programları

Başkent Ankara, Kırmızı Koltuk, Politika Arenası (Star TV)
Sıcak Gündem (Kanal D)
Strateji (Kanal 6)
A/Z Dosyalar (Star TV)
Başkan (24)

Dergicilik Çalışmaları

Türkiye’nin en eski savunma sektörü dergisi M5 Savunma ve Strateji ’nin 2001 yılında yeniden yapılanmasını sağlayan genel yayın müdürü oldu, bu sektördeki çalışmalarını şu anda MSI Savunma Dergisi nde yürütüyor.

Nokta Dergisinin Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptı. (2005)

Yaptığı Söyleşiler

Türkiye ziyaretleri nedeniyle, ABD eski başkanları Jimmy Carter ve Richard Nixon, SSCB son Devlet Başkanı Mikhail Gorbaçov ile söyleşiler yaptı. Diğer önemli söyleşileri: Henry Kissinger, Genadi Gerasimov, Andreas Papandreu, İlham Aliyev, Aliya İzzet Begoviç, Ebulfez Elçibey, Gulbeddin Hikmetyar, Yaser Arafat, Rauf Denktaş, İslam Kerimov, Saparmurat Türkmenbaşı,Hüsnü Mübarek, Şimon Perez, Benyamin Netanyahu gibi dünya olaylarına yön veren isimler ile çalıştığı gazete, dergi veya televizyonlar adına görüşmeler gerçekleştirdi.
Ardan Zentürk Kimdir? Biyografi Ardan Zentürk Kimdir? Biyografi Biyografistan Ardan Zentürk , 1955 yılında İstanbul / Üsküdar'da doğdu. Babası, Dr.Neşet Adnan Zentürk, doktorluk mesleğinin yanı sıra, dönemin önde... 4.5 5

Hiç yorum yok: