Biyografi Ara

Arif Şentürk Kimdir? Biyografisi

 

Arif Şentürk
Arif Şentürk, 1941 yılında Makedonya'nın Kumanova kasabasında doğdu. İlköğrenimini Makedonya'da bulunan bir Türk okulunda tamamlayan Arif Şentürk, 1956 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye göç ederek, Kırklareli'ye yerleştiler. Sonraki dönemde ise İstanbul'un Zeytinburnu ilçesine taşındılar.

Kalabalık bir ailede büyüyen Arif Şentürk'ün 10 kardeşi var ve ekonomik zorluklardan dolayı 15 yaşından bu yana marangozluk, boksörlük, futbolculuk, hakemlik ve berberlik gibi birçok farklı meslekte çalışmış. Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu'nda müzik eğitimleri almış.

1974 yılında TRT radyosunda duyduğu, Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması düzenleneceği anonsuyla yarışmaya katılmaya karar veren Arif Şentürk, Harbiye'de bulunan Mesut Cemil Stüdyosunda düzenlenen yarışmaya katıldı. Önce Anadolu türküleri okudu ancak zaten o dönemde birçok Anadolu türküsü olmasından dolayı tutmaz denilerek sen Rumeli'den geldin niye Rumeli türküleri okumuyorsun git biraz hava al gel onları oku dendi. Sonrasında Vardar Ovası ve Bulut Gelir Seher ile adlı türküleri okuyan Arif Şentürk, Nida Tüfekçi'nin de desteğiyle Türk Halk Müziği dünyasına adım attı. Rumeli türküleri ile ünlü olan Arif Şentürk, sanat hayatı boyunca birçok albüm yaptı.

Arif Şentürk, müzik dışında dizi, sinema oyunculuğu ve film müzikleri de yapan birçok dizi ve filmde çeşitli rollerde boy gösterdi.

2018 yılının aralık ayında bypass ameliyatı geçiren Arif Şentürk, başarılı bir operasyon sonrasında sağlığına kavuştu.

Arif Şentürk Albümleri

Rumeli Türküleri
Deryalar
Kına Havası
Yemen

Filmografisi

2010 Akasya Durağı
2001 Buruk Sevinçler Sokağı
1999 Artık Dün Yok
1997 Bitmeyen Bekleyiş - Arif
1995 Bir Rüya Gibi
1995 Afilli Kemal - Şarkıcı
1995 Sıra Bende
1994 Beklenmeyen Misafir - Kadir
1993 Yaşarken Öldüm
1989 Ramize
1987 Umut Tüneli
1985 Soykırım
Arif Şentürk Kimdir? Biyografisi Arif Şentürk Kimdir? Biyografisi Biyografistan Arif Şentürk Hayatı, Arif Şentürk Biyografi, Arif Şentürk Nereli ve Kaç Yaşında, Arif Şentürk Hakkında Bilgi Arif Şentürk , 1941 yılında Makedonya'nın Kumanova kasabasında doğdu. İlköğrenimini Makedonya'da bulunan bir Türk okulunda tamamla... 4.5 5

Hiç yorum yok: