Biyografi Ara

Atiye Deniz Kimdir? Biyografisi

 

Atiye Deniz
Atiye Deniz, 22 Kasım 1988 yılında Almanya'nın Bremen şeherinde doğdu. Atiye Deniz'in Annesi Hollanda babası Antakyalı'dır. Küçük yaşlarda piyano ve dans derslerine başladı.

8 yaşında Almanya’dan Amerika’ya taşındı, burada 6 ay yaşadıktan sonra İzmir’e yerleşti. İzmir’den Almanya’ya geri dönüşü öncesi 1 yıl Hollanda’da CKE okulunda sanat eğitimi alan Atiye, Bremen’de şan derslerine başladı.


Almanya’da lise eğitimini tamamlayan sanatçı 2008 yılında Türkiye’ye geri dönüş yaptı.Atiye, ses eğitimini İzmir Devlet Opera ve Balesi Şan Pedagogu Bariton Aşkın Metiner ile sürdürmektedir.

Atiye Deniz, Henüz 17 yaşında ilk stüdyo albümü "Gözyaşlarım"ı (2007) yayınladı. Albümde hem İngilizce hem de Türkçe sözlü şarkılara yer veren Atiye, çıkış şarkısı "Don't Think" ile internette kısa zaman içerisinde popüler olmayı başardı. Bu şarkısıyla 2007 yılında düzenlenen Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı" ödülünü aldı.

Ocak 2009'da ise İskender Paydaş prodüktörlüğünde hazırladığı "Atiye" isimli 2. stüdyo albümünü yayınlayan sanatçı, bu albümün ilk video klibini "Muamma" isimli şarkısına çekti.İçinde Nazan Öncel şarkısı olan "Aşkına da Sana da" ve Teoman ile düet yaptığı "Kal" isimli parçaların da yer aldığı Atiye albümünün ikinci video klibi "Salla" müzik listelerinde 1 numaraya kadar yükselerek büyük bir başarı yakaladı. Albümün dördüncü video klibi ise sanatçının Teoman'la düet yaptıkları şarkı olan "Kal" oldu ve şarkıya Gürcan Keltek yönetmenliğinde bir video klip hazırlandı.İnternet üzerindeki yasal müzik platformlarında üst sıralara çıkan şarkı aynı zamanda dönemin popüller dizilerinden biri olan “Küçük Sırlar” dizisinin jenerik müziği oldu.

Atiye Deniz, 1 yıl süren stüdyo çalışmaları sonrası Mart 2011’de 3.stüdyo albümü “Budur”u Pasaj Müzik etiketi ile yayınladı. Türkiye’nin en önemli üç müzik adamı İskender Paydaş, Ozan Çolakoğlu ve Volga Tamöz’le çalışan Atiye’nin söz yazarı ve besteci kimliğinin de ön planda olduğu “Budur” albümünde on şarkı yer aldı. Bestesi Houssam Habib’e, sözleri İsra Gülümser’e ait albümle aynı adı taşıyan çıkış şarkısı “Budur”a Murat Küçük yönetmenliğinde video klip çekildi. Atiye’ye yeni albümünde “Güzelim” şarkısında Sultana, “Yoksun”da ise ünlü radyo DJ’i Geveze eşlik etti.

Budur albümünün ikinci video klibi Haziran 2011 de “Güzelim” şarkısına Nihat Odabaşı yönetmenliğinde hazırlandı.

Atiye Deniz, 2011 de Türkiye’nin iki önemli prodüktörü Ozan Doğulu ve İskender Paydaş’ın albümlerinde yer aldı. İskender Paydaş’ın ‘Zamansız Şarkılar’ albümünde Mirkelam’la Nasıl Yani şarkısını beraber seslendirdi.Ozan Doğulu’nun albümünde seslendirdi ‘Aşkistan’ şarkısının video klibi de Ketche yönetmenliğinde çekildi.

Atiye Deniz, Ekim 2011 de sonuçlanan 18.MTV EMA Müzik Ödüllerinde “Best Turkish Act” ödülüne layık görüldü.
Atiye Deniz Kimdir? Biyografisi Atiye Deniz Kimdir? Biyografisi Biyografistan Atiye Deniz , 22 Kasım 1988 yılında Almanya'nın Bremen şeherinde doğdu. Atiye Deniz'in Annesi Hollanda babası Antakyalı'dır. K... 4.5 5

Hiç yorum yok: