Biyografi Ara

Ayhan Aktar Kimdir? Biyografi

 

Ayhan Aktar
Prof. Dr. Ayhan Aktar, 1953 yılında İstanbul'da doğdu. 1977 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nin Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan Ayhan Aktar, Birleşik Krallık'ın Canterbury kentindeki Kent Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Ayhan Aktar, 1980 yılında Marmara Üniversitesi'nin Kamu Yönetimi Bölümü'nde Prof. Dr. Mübeccel Kıray'ın yanında asistan olarak çalışmaya başladı. İstanbul Üniversitesi'nde başladığı doktora tezini 1989 yılında tamamladı. Aynı çalışma, "Kapitalizm, Az gelişmişlik ve Türkiye’de Küçük Sanayi" başlığı altında 1990 yılında yayımlandı.

1990 yıllında Doktora tezi ile"Yayınlanmamış Sosyal Bilimler Araştırması" dalında birinci olarak Yunus Nadi Ödülü'nü kazandı.

2000 yılında "Misafir Öğretim Üyesi" olarak Ann Arbor'da Michigan Üniversitesi, Sosyoloji Bölümünde ders verdi. Daha sonraki yıllarda Türkiye'de devlet - gayri Müslim azınlık ilişkileri üzerine araştırmalarına başlayan Ayhan Aktar'ın Varlık Vergisi ve "Türkleştirme" Politikaları başlıklı kitabı 2000 yılında yayımlandı.

2005 yılında, İstanbul'da toplanan "İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri: Bilimsel Sorumluluk ve Demokrasi Sorunları" konferansının organizasyon komitesinde yer aldı. 2006 yılında Marmara Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden emekli olan Ayhan Aktar, 2006-2007 yılında Lefkoşa'daki University of Cyprus'da "Department of Turkish and Middle Eastern Studies" bölümünde "Misafir Profesör" olarak ders verdi.

2006 yılında ise, Türk Milliyetçiliği, Gayrimüslimler ve Ekonomik Dönüşüm başlıklı kitabı yayımlandı. Daha sonra, Niyazi Kızılyürek ve Umut Özkırımlı ile birlikte yayına hazırladıkları "Nationalism in the Troubled Triangle: Cyprus, Greece and Turkey" başlıklı kitap 2010 yılında yayımlandı.

Prof. Aktar, 2010 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde akademik çalışmaları sürdürmektedir. Aynı üniversitenin, Kültürel Çalışmalar ve "Greek-Turkish Relations" Yüksek Lisans Programlarında ve Uluslararası İlişkiler Lisans programında dersler vermektedir.

2011 yılında ise, "Yorgo Hacıdimitriadis'in Aşkale – Erzurum Günlüğü (1943)" ile Taraf gazetesindeki yazılarını derlediği "İlginç Zamanlar: Taraf yazılarından Seçmeler, 2008-2011" başlıklı kitapları yayımlandı.

2012 yılında "Yüzbaşı Sarkis Torosyan'ın Çanakkale'den Filistin Cephesine" başlıklı anılarını yayına hazırladı.

Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yaptıktan sonra şuan Taraf gazetesinde İlginç Zamanlar adlı köşesinde köşe yazarlığı görevini yapmaktadır.

Ayhan Aktar Eserleri - Kitapları

1990 Kapitalizm, Az Gelişmişlik ve Türkiye'de Küçük Sanayi
2000 Varlık Vergisi ve "Türkleştirme" Politikaları
2006 Türk Milliyetçiliği, Gayrimüslimler ve Ekonomik Dönüşüm
2010 Nationalism in the Troubled Triangle: Cyprus, Greece and Turkey. (Niyazi Kızılyürek ve Umut Özkırımlı ile)
2001 Yorgo Hacıdimitriadis'in Aşkale – Erzurum Günlüğü (1943)
2011 İlginç Zamanlar: Taraf yazılarından Seçmeler, 2008-2011
2012 Yüzbaşı Sarkis Torosyan – Çanakkale'den Filistin Cephesi'ne.
Ayhan Aktar Kimdir? Biyografi Ayhan Aktar Kimdir? Biyografi Biyografistan Ayhan Aktar Hayatı, Ayhan Aktar Biyografi, Ayhan Aktar Kitapları Prof. Dr. Ayhan Aktar , 1953 yılında İstanbul'da doğdu. 1977 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nin Sosyoloji Bölümü'nden mezun ola... 4.5 5

Hiç yorum yok: