Biyografi Ara

Aytunç Altındal Kimdir? Biyografi

 

Aytunç Altındal
Aytunç Altındal, 12 Ocak 1945 yılında İstanbul'un Bakırköy ilçesinde doğdu. İlkokulu İstanbul'da, ortaokulu 1956'da Diyarbakır'da tamamladı. Liseyi; Haydarpaşa, Kabataş ve Pendik liselerinde okudu.

Babası Cavit Altındal, Beşiktaş kulübünde futbol oynamış aynı zamanda Haysiyet Divanı Başkanlığı yapmıştır. Annesi Fatma hanım ise ev hanımı. Aytunç Altındal, 4 kardeş içinde en küçük olanıdır.

1973 yılında Partizan adlı şiir kitabı nedeniyle 7.5 yıl hapse mahkum olan Aytunç Altındal, yurt dışına kaçtı. 1975 yılında İsviçre'de "Marksist Yaklaşımla Türkiye'de Kadın" adlı kitabı çıkardı. 1977'de Havass ve 1984'de Süreç yayınlarını kurdu. 1982'ye kadar Süreç dergisini yönetti. Daha sonra 1989'da Zürich'te Modus Vivendi Yayınevi ve Sanat Galerisini yönetti. Yine 1989 yılında Rusya'da Kültür Danışmanlığı görevini yaptı. 1992'de İngiltere Edinburg'da ki International Academy For European and Christian Studies kuruluşunda Project Academic Board (Akademik Proje İdari Heyeti) üyeliğine seçildi. Aynı yıl İngitere'de yayınlanan Three Faces Of Jesus(Üç İsa) adlı kitabı dünya basınında geniş yankı buldu. Daha sonra 1993'de Rusça'ya çevrildi.

1993'te International Society For The Study Of European Ideas (Uluslararası Avrupa Düşünce Çalışmaları Topluluğu) Bilimsel Kuruluna üye oldu. Aynı yıl Avusturya'nın Graz şehrindeki Karl- Franz Üniversitesi tarafından düzenlenen European Seculer Legacy (Avrupa'nın Laik Vasiyeti)adlı uluslararası konferansta Oturum ve Bölüm Başkanlığına seçildi.

1995'te merkezi New York'ta bulunan Carnagie Council On Ethics And International Affairs örgütüne davet edilen, ilk ve tek Türk Konuşmacı oldu.

Aynı sene, New York'ta Birleşmiş Milletler bağlantılı Global Forum Of Spiritual And Parliamentary Leaders Or Human Survival (İnsan Yaşamından Sorumlu Ruhani ve Siyasi Liderler Global Forumu)'nda Uluslararası Danışman üyesi oldu.

Ünlü Fizikçi Isaac Newton'un bugüne kadar hiç bilinmeyen bir kitabını da yayınlayan Altındal, Uğur Mumcu'nun "Sakıncasız" adlı eserinin de yapımcılığını üstlendi.

Şiir dışında deneme ve inceleme türlerinde eserler verdi. 1964'ten başlayarak Haber, Akşam, Cumhuriyet, Yeni Halkçı, Ulus, Yenigün gibi gazetelerde yazılar yazdı. Çeviri yaptı. Dokuz çeviri kitabı yayımlandı. Yedi kitabı yasaklandı. Fransa ve İsviçre'de bazı yazıları yayımlandı. Şiirleri Sanat Edebiyat, Varlık, Süreç, Bilim-Sanat gibi dergilerde yayımlandı. Bazı şiirleri Amerika ve İzlanda dergilerinde yer aldı.

Aytunç Altındal Kitapları

Marksist Yaklaşımla Türkiye'de Kadın
Türkiye'de ve Dünyada Casuslar
Gül ve Haç Kardeşliği: Avrupa Birliği'nin Gizli Masonik Kimliği
Tanrı Neden Fikir Değiştirdi?
Üç İsa
Devlet ve Kimlik
Türkiye ve Ortodokslar
Bilinmeyen Hitler
Türk İmparatorluğu'nun Yıkılışına Dair Kehanetler Kitabı
Lâiklik
Niçin Eşit İşe Eşit Ücret Değil?
Siyasal Kültür ve Yöntem
Türkiye ve Kadın
Dünün Belgeleri Yarının Tarihi
Vatikan ve Tapınak Şövalyeleri
Yoksul Tanrı Tyanalı Apollonius
Vatikan ve Papa'nın Gizli Türkiye Senaryosu
Observations Prophecies of Daniel and Apocalypse of St. John (Isaac Newton'un Kehanetler Kitabı tercümesi)
Aytunç Altındal Kimdir? Biyografi Aytunç Altındal Kimdir? Biyografi Biyografistan Aytunç Altındal Hayatı, Aytunç Altındal Biyografi, Aytunç Altındal Kitapları Aytunç Altındal , 12 Ocak 1945 yılında İstanbul'un Bakırköy ilçesinde doğdu. İlkokulu İstanbul'da, ortaokulu 1956'da Diyarbakı... 4.5 5

Hiç yorum yok: