Boncuk Yılmaz Kimdir? Biyografisi

Boncuk Yılmaz Kimdir Biyografi
Boncuk Yılmaz (Boncuk Makbule Yılmaz), 13 Mayıs 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Boncuk Yılmaz, bir tren yolculuğu sırasında tanıştığı yönetmen Ahmet Uluçay tarafından oyunculuk teklifi aldı.

2004 yılında Ahmet Uluçay'ın senaryosunu yazıp, yönettiği Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak adlı filmde oynadığı Nihal karakteri ile Siyad Türk Sineması ödülleri kapsamında Umut Veren Genç Oyuncu ödülünü alarak oyunculuğa güzel bir başlangıç yaptı.

2006 yılında Kızlar Yurdu dizisinde Melike Güner, Pelinsu Pir, Eylem Yıldız, Arzu Oş, Işılay Gül, Caner Özyurtlu, Fethi Kantarcı ve Füsun Demirel ile birlikte rol alan Boncuk Yılmaz, kendi adı ile rol aldı.

Boncuk Yılmaz, 2006-2008 döneminde yayınlanan Sıla dizisinde Boran Ağa'nın kız kardeşin Narin rolünü oynadı.

2011 yılında 1970'li yılların Türkiye'sinde geçen Mazi Kalbimde Yaradır adlı dizide Nalan karakterini canlandırdı.

2017 yılı sonunda yayınlanmaya başlayan Çukur adlı dizide Aras Bulut İynemliDilan Çiçek Deniz, Ercan KesalPerihan SavaşErkan Kolçak KöstendilÖner ErkanRıza Kocaoğlu ve Nebil Sayın ile rol alan Boncuk Yılmaz, Saadet karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2017 Çukur - Saadet
2017 Kaygı
2013 Bir Yastıkta - Şifa
2011 Mazi Kalbimde Yaradır - Nalan
2009 Haneler - Pınar
2006-2008 Sıla - Narin
2006 Kızlar Yurdu - Boncuk
2005 Sessiz Gece
2004 Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak - Nihal