Biyografi Ara

Çağla Kubat Kimdir? Biyografi

 

Çağla Kubat Kimdir Biyografi
Çağla Kubat, 16 Kasım 1979 yılında İzmir'de doğdu. Eski İçişleri Bakanı Ferit Kubat'ın torunudur. Annesi Prof. Dr. Ayşe Sema Kubat, İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi, babası Murat Kubat ODTÜ mezunudur. İtalyan Lisesi'ni 1997 yılında birinci olarak tamamlayan Çağla Kubat, Üniversite sınavlarında da da ilk 500'e girmiş ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümüne girerek 2001 yılında mezun oldu. İngilizce, İtalyanca ve Latince dillerini iyi seviyede konuşmaktadır.

Üniversite yıllarında ABD’de Speciality Electronics, İtalya’da FIAT ve Bursa’da FIAT / TOFAŞ fabrikalarında stajlarını yaptı Bu arada windsurf sporu ile tanışarak bu alana yöneldi.

1999 yılında İstanbul Yelken Kulübü'ne katılan Çağla Kubat, sonrasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Yelken Şubesi'ne geçiş yaptı.

2001 yılında düzenlenen Miss Turkey Güzellik Yarışması'na katılarak 2. olan Çağla Kubat, Miss Universe Kainat Güzellik Yarışması'nda da Türkiye'yi temsil etti.

2003 yılında İzmir, Çeşme'de düzenlenen IFCA Avrupa Slalom Şampiyonası'nı kazandı ve Avrupa Slalom Rüzgar Sörfü Şampiyonu oldu.

2004 yılında Başka Yerde Yok adlı televizyon programında sunuculuk yaptı.

Bir dönem modellik de yapan Çağla Kubat, Nelson mayolarının 2004 ve 2005 kataloglarında, Bahçecik Kuaför Salonları'nın imaj kataloğu çekimlerinde yer almanın yanında Rowenta ve Desa'nın marka yüzü olmuştur. Neşe Erberk tarafından çalıştırıldı. Erberk Ajans’a bağlı olarak İstanbul’da yapılan defileler ile Cemil İpekçi’nin Yunanistan’da, Yıldırım Mayruk’un Japonya’da ve Rusya’da düzenlenen uluslararası defilelerinde yer almıştır.

Arcelik, Uno, Rozi, Rowenta, Ülker, Filli Boya, Türkiye İş Bankası, Danette ve Pegasus gibi birçok ünlü markanın reklam filmlerinde de oynadı. Ayrıca;  Onur Mete, Haluk Levent ve Çelik gibi sanatçıların kliplerin de yer aldı.

2008 Avrupa Şampiyonluğu ve 2012 IFCA Dünya 3.lüğü bulunmaktadır. 2013 yılında 30 yaş üstü kategori de IFCA Masters Dünya Şampiyonluğu ve PWA Alaçatı Ayağı'nda 3. olarak, bayrağımızı yine kürsüde dalgalandırmıştır.

Dünya Windsurf Federasyonu'nun dünyanın en iyi kadın sörfçülerini kullanarak oluşturduğu takvimde yer alan Çağla Kubat, Sports Illustrated Dergisi ve Dünya'nın önemli board markaları RRD ve Starboard'un kataloğunda yer alarak Türkiye'nin tanıtımında önemli rol aldı.

Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisine 126. bölümde Elif Komiser karakteri ile katılan Çağla Kubat, 209. bölümde diziden ayrıldı.

Çağla Kubat; windsurf, snowboarding, wakeboarding, rollerblading, bsaketbol, binicilik, dalış ve tenis gibi spor dallarıyla da ilgilenmektedir.

2011 yılında Ntv Spor Haberleri sunuculuğu yaptı.

2011 yılında İzmir, Alaçatı’da, Çağla Kubat Windsurf Academy adlı windsurf eğitim akademisini kurdu. Eşi Jimmy Diaz ve Talat Aşıkoğlu ile birlikte eğitmenlik yapmaktadır.

Türkiye Yelken Federasyonu Windsurf Slalom Komitesi'nin Başkanlığı'nı yapmakta olan Çağla Kubat, 2019 yılında 11. kez Türkiye Kadınlar Windsurf Şampiyonu oldu.

Çağla Kubat Evlilik

20 Eylül 2013 tarihinde sörfçü Amerikalı Jimmy Diaz ile İzmir, Alaçatı'da evlendi.

Filmografisi

2010 Umut Yolcuları - Elif Komiser
2009-2011 Arka Sokaklar - Elif Komiser
2007-2008 Kuzey Rüzgarı - Bahar
2006 Sağır Oda - Duruşah Kırımlı
Çağla Kubat Kimdir? Biyografi Çağla Kubat Kimdir? Biyografi Biyografistan Çağla Kubat Hayatı, Çağla Kubat Biyografi, Çağla Kubat Nereli ve Kaç Yaşında, Çağla Kubat Hakkında Bilgi Çağla Kubat , 16 Kasım 1979 yılında İzmir'de doğdu. Eski İçişleri Bakanı Ferit Kubat'ın torunudur. Annesi Prof. Dr. Ayşe Sema... 4.5 5

Hiç yorum yok: