Biyografi Ara

Demet Sağıroğlu Kimdir? Biyografisi

 

Demet Sağıroğlu
Demet Sağıroğlu, 5 Aralık 1967 yılında Erzurum'da doğdu. Kayahan'la tanışması Eurovision Türkiye elemelerine katılmak için arkadaşlarıyla birlikte hazırladıkları şarkıyı Kayahan'a dinletmek için gittiklerinde olmuş ve bu sayede Kayahan' in dikkatini çekmiştir. Uzun yıllar Kayahan'la çalışmış olan sanatçı Gözlerinin Hapsindeyim isimli eserle Türkiye'yi Eurovision finalinde başarıyla temsil etmiştir.

Demet Sağıroğlu, 1993 yılında PopShow isimli yarışmaya bir Şehrazat bestesi olan "Harman" la katılmış olup beklediği çıkışı yakalayamamıştır. Kayahan' in kendisine albüm yapması için henüz erken olduğunu söylemesinden sonra kendi kanatlarıyla uçmaya karar veren Sağıroğlu'nun, Şehrazat desteğiyle çıkardığı ilk albümünün çıkış parçası olan Kınalı Bebek ve bu albümdeki Arnavut Kaldırımı ve Hazan Mevsimi parçaları Turk Pop Müziği'nin unutulmaz eserleri arasına girmiştir. Daha sonraki albümlerinde ilk albümdeki basariyi yakalayamamış olmasına rağmen Demet Sağıroğlu halen Türk Pop Müziği'nin en önemli bayan seslerinden birisidir.

Albümleri

1994: Kınalı Bebek
1996: Şikayetim Var
1998: Sımsıcak
2000: Papatya Falları
2004: Korkum Yok
2009: Silkelen
2012: Hiç Özlemedin Mi?
Demet Sağıroğlu Kimdir? Biyografisi Demet Sağıroğlu Kimdir? Biyografisi Biyografistan Demet Sağıroğlu , 5 Aralık 1967 yılında Erzurum'da doğdu. Kayahan'la tanışması Eurovision Türkiye elemelerine katılmak için arkada... 4.5 5

Hiç yorum yok: