Biyografi Ara

Engin Nurşani Kimdir? Biyografisi

 

Engin Nurşani
Engin Nurşani, 1984 yılında Almanya'nın Krefeld şehrinde doğmuştur. Özgün Türk Halk müziği sanatçısıdır, halk arasındaki deyimiyle bir ozandır. Babası yine bir ozan olan Ali Nurşani dir.

2003 yılında çıkardığı ilk Albümü 'Adına bir çizik çektim' ile profesyonel muzik hayatına adım atmıştır.

Bu albümü çıkarmadan önce babası Ali Nurşani karşı çıkmış bunun üzerine Engin Nurşani gizlice İstanbul'a giderek müzik stüdyosunda deneme yapmış, müzik stüdyosunun sesini beğenmesi ile ilk albüm çalışmalarına başlamıştır.

Ali Nurşani bu olaydan sonra Engin Nurşani'ye çıkaracağı bütün albümlerde destek olmuştur, nitekim ilk albümünde "Bülbül" isimli parçayı seslendirmiş, sonraki albümünde "Oğul" şiirini okumuştur.

Şimdiye kadar toplam 4 albüm çıkarmıştır.

1- Adına çizik çektim - Temmuz 2003
2- Mutlu musun - Temmuz 2004
3- Sen nefsine köle oldun - Kasım 2007
4- Gözün aydın - Ekim 2012

2008 Yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki bir Kafe'nin açılışını yaptıktan sonra Gaziantep'e geri dönerken Arkadaşının kullandığı araç, Göksun - Kahramanmaraş kara yolu Püren Tüneli girişinde aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden şarampole yuvarlandı.

Kazadan sonra bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra tekrar sağlığına kavuşan sanatçı Müzik hayatına devam etmektedir.
Engin Nurşani Kimdir? Biyografisi Engin Nurşani Kimdir? Biyografisi Biyografistan Engin Nurşani , 1984 yılında Almanya'nın Krefeld şehrinde doğmuştur. Özgün Türk Halk müziği sanatçısıdır, halk arasındaki deyimiyle bi... 4.5 5

Hiç yorum yok: