Biyografi Ara

Erdem Yener Kimdir? Biyografisi

 

Erdem Yener
Erdem Yener, 8 Mayıs 1981 yılında Hatay'da doğdu. Müziğin yanı sıra; karikatür, oyunculuk, radyo programcılığı ve dansçılık ile ilgilenen müzisyen, küçük yaşlardan itibaren tüm bu alanlarda da var olmaya çalıştı.

13 yaşında şarkı yazmaya başlayan Yener, 18 yaşında gitar çalmaya başladı ve Ankara'da +4 isimli ilk ve tek grubunu kurdu. 5 yıl boyunca başta Ankara olmak üzere, birçok şehirde bar programı ve konserler vererek, gerek cover şarkılar, gerek kendi şarkılarıyla dinleyici ile buluştu.

2003 yılında İstanbul'a yerleşti ve Kedi Müzik'te müzik yapmaya başladı. Bu çatı altında bir çok film müziği, albüm ve jingle projelerinde; söz yazarı, besteci, aranjör, solist ve icracı sıfatıyla görev aldı.

İlk albümü Kirli'yi 22 Ekim 2008'de çıkartan şarkıcı, albümden ilk klibini Belki isimli parçaya çekmiştir. Bu video klip farklı görselliği ile ön plana çıkmayı başarmış ve şarkı Power Türk'te 27 numaraya kadar yükselmiştir. Billboard Türkçe Rock Top 20 Listesi'nde de 8 numaraya kadar yükselmiştir. Mtv Türkiye ve Dream Tv isimli müzik kanallarında ise 5 hafta üstüste 1 numara olmuştur.

İkinci video klip ise Hayvan'a gelmiş ve bu klipte de İkinci Dünya Savaşı görüntüleriyle beraber sanatçının performansını içeren bir video klip çekilmiştir. Şarkı, Billboard Türkçe Rock Top 20 Listesi'nde 15 numaraya kadar yükselmiştir. Albümün 3. videosu ise Geç'e çekilmiştir.

Daha önce cast direktörü ve oyuncu koçu olarak kamera arkasında görev almış olan Erdem Yener, 2010 yılından bu yana GSM operatörü Avea'nın marka yüzü olarak medyada yer almaktadır. Ayrıca TRT 1'de Baş Rolde Aşk, FOX'ta Şen Yuva dizilerinde ve Star TV'de İnsanlar Alemi adlı Tiyatro komedi programında oynamış'tır.

2012 yazı'nda boynundaki kist nedeni ile geçirdiği ameliyat'tan sonra, Ocak 2013'te Rüyalar Kızı adlı teklisi'ni video klip olarak yayımlamıştır.

Albümleri

Kirli (2008)
Rüyalar Kızı (single) (2013)
Erdem Yener Kimdir? Biyografisi Erdem Yener Kimdir? Biyografisi Biyografistan Erdem Yener , 8 Mayıs 1981 yılında Hatay'da doğdu. Müziğin yanı sıra; karikatür, oyunculuk, radyo programcılığı ve dansçılık ile ilgil... 4.5 5

Hiç yorum yok: