Biyografi Ara

Eylem Eğin Kimdir? Biyografisi

 

Eylem Eğin
Eylem Eğin, 1980 yılında Almanya’nın Mülheim kentinde doğdu. 3 kardeşin en küçüğü olan Eylem; tüm eğitimini Almanya’da tamamladı ve yaşadığı kentte ‘Almancayı En İyi Konuşan Türk Çocuk’ unvanını kazandı. Katıldığı çeşitli aktiviteler ile ödüllerini pekiştirdi.

Aynı yıllarda ‘Almanca En İyi Şiir Okuma Ödülü’nü alarak, bir çok kurum ve Almanya’nın önde gelen şairleri tarafından desteklendi.

Çocuk yaşta müziğe, tiyatroya ve dansa olan yeteneği keşfedildi. Henüz 10 yaşındayken okulunun tiyatro kulübüne katıldı. 6 yıl süresince hem okulunun oyunlarında ve hem de profesyonel tiyatro grupları ile birlikte birçok oyunda yer aldı.

Tiyatro ile birlikte adım attığı sahne sanatlarında dans tutkusunu eğitimleri ile profesyonelleştirdi. En sevdiği danslar vals, tango ve cha cha’dır.

Müziğe olan ilgisi, evinde dinlenen türkülerle tanışmasıyla başladı ve ilgisini yeteneğiyle zenginleştirdi. Her yaz tatilinde ailesi ile birlikte geldiği Türkiye’de bağlama ve solfej dersleri almaya başladı. İlk eğitimini büyük virtüöz Erdal Erzincan’dan alan Eylem, eğitimine Almanya’da devam etti. Müzik eğitimine devam ederken, başta Almanya, Fransa ve İsviçre olmak üzere Avrupa’da çeşitli mekânlarda sahne alarak konserler verdi ve festivallere katıldı.

Eylem, prodüktörlüğünü Volkan Dündar’ın üstlendiği, yönetmenliğini Erdinç Buruç’un yaptığı ve aranjelerde Nehir Sudolmuş imzası taşıyan SEN/SİZ adlı albümle bir düşünü gerçekleştirmiş ve profesyonel müziğe adım atmıştır.

13 eserden oluşan albümde birbirinden değerli beste sahipleriyle ve müzisyenlerle çalışılmış ve ortaya EYLEMCE dediğimiz bir tarz ortaya çıkmıştır. Albümde büyük ozan Mahsuni Şerif’ten de bir eser okunmuştur. SEN/SİZ; Türk Halk Müziği ezgilerinin farklı tınılarla buluştuğu Türkiye’nin etnik pop tarzındaki ilk albümlerindendir.

Eylem; profesyonel geçmişinde kendi şirketini yönetmiş bir işkadını, bir anne, sanatın tüm renklerine tutkun, hem bambaşka hem de içimizden biri olan, üreten, doğal, pozitif ve yüreği insan sevgisiyle dolu bir sanatçıdır.

İlk albüm heyecanını taşıdığı SEN/SİZ, tüm müzik marketlerde dinleyicileriyle buluşuyor.

Web Sitesi: eylemegin.com
Eylem Eğin Kimdir? Biyografisi Eylem Eğin Kimdir? Biyografisi Biyografistan Eylem Eğin , 1980 yılında Almanya’nın Mülheim kentinde doğdu. 3 kardeşin en küçüğü olan Eylem; tüm eğitimini Almanya’da tamamladı ve yaşad... 4.5 5

Hiç yorum yok: