Biyografi Ara

Fulden Akyürek Kimdir? Biyografisi

 

Fulden Akyürek
Fulden Akyürek, 17 Ocak 1980 yılında Sakarya'da doğdu. Umut Akyürek'in kız kardeşidir. Yaklaşık 15 yıldır tiyatro ile iç içe olan Akyürek şimdiye kadar çeşitli tiyatro oyunlarında oynamış ve birçok tv dizisinde de rol almıştır.

Tiyatroya alaylı olarak Abdullah Şahin Halk Tiyatrosu'nda başlamıştır. Daha sonra İstanbul Meydan Sahnesi ile Her Yöne 90 Dk adlı komedi oyununda yer almıştır. Bir yılı aşkın sürede yurtiçi ve yurdışında olmak üzere birçok yerde sahnelenmiştir.

Ardından İstanbul Komedi Tiyatrosu ekibiyle Kısa Çöp isimli tiyatro oyununda yer almıştır. Son olarak Tiyatro Ak'la Kara ekibiyle erkek rolünü başarıyla canlandırdığı Patron Kim? isimli komedi tiyatro oyunuyla izleyiciyle buluşmuştur.

Fulden Akyürek, Oyunculuk kariyerine 1997 yılında tiyatro ile başlayan sanatçı 2004 yılında Aşkımızda Ölüm Var dizisiyle tv oyunculuğuna adımını atmıştır. 2009 yılında Çılgın Yenge adlı oyunda hayat verdiği Zeynel Abidin (erkek) karakteriyle Afife Jale Ödülleri'ne aday olurken, aynı yıl oynamış olduğu Üvey Karım oyunundaki performansı ile Lions Ödülleri'nde "En İyi Komedyen Kadın Oyuncu" ödülünü alarak kariyerini taçlandırmıştır. Ayrıca Sürgün Hayatlar, Zoraki Koca, Zoraki Başkan, Akasya Durağı, Cümbür Cemaat Aile, Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas Dedemin Dolabı dizilerinde rol almıştır. Mart 2012’de vizyona giren Seninki Kaç Para sinema filminde Vatan Şaşmaz ile başrolde oynamıştır.

Fulden Akyürek, Show TV'de yayınlanan Salih Kuşu adlı dizide rol almaktadır.
Fulden Akyürek Kimdir? Biyografisi Fulden Akyürek Kimdir? Biyografisi Biyografistan Fulden Akyürek , 17 Ocak 1980 yılında Sakarya'da doğdu. Umut Akyürek'in kız kardeşidir. Yaklaşık 15 yıldır tiyatro ile iç içe olan... 4.5 5

Hiç yorum yok: