Biyografi Ara

Gökmen Karadağ Kimdir? Biyografi

 

Gökmen Karadağ Kimdir Biyografi
Gökmen Karadağ, 10 Nisan 1970 tarihinde Erzincan'da doğdu. Türk gazeteci ve tarafsızlığı ile bilinen haber sunucusu. İzmir Fen Lisesi'ni tamamladıktan sonra Boğaziçi Üiniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümüne giren Gökmen Karadağ, 1995 yılında mezun oldu.

Eğitim aldığı alanda bir süre çalışan Karadağ, Türkiye’de Avrupa Birliği ve Dünya Bankası tarafından desteklenen bazı projelerde mali ve mühendislik denetimlerinde görev yaptı. Türkiye'nin ana endüstriyel kuruluşlarının ar-ge uygulamalarını ve potansiyellerini araştıran Gökmen Karadağ,Tekstil ve Konfeksiyon sektöründe MIS projelerinde görev yaptı.

1996 yılında kendi alanı dışında bir sektör olan medya sektörüne yönelerek, MEB tarafından verilen Türk Dili, Fonetik, Artikülasyon, Diksiyon eğitimlerini alan Karadağ, 6 ay süren eğitimler sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası aldı.

Türkiye'de yayın hayatına giren ilk televizyon kanalları HBB(Dış Haber Muhabiri), Kanal 6 (Bu Sabah ve Bu Gece Programları), Star Tv(Haber muhabiri), BRT ve Kanal D(Çalar Saat Programı) gibi kanallarda muhabirlikle başladığı gazetecilik kariyerine haber sunuculuğuna kadar ilerledi.

TV8  kanalında çok uzun yıllar çalışan Gökmen Karadağ, Haberaktif ve 8. Gün programlı ile izleyici tarafından benimsendi.Ayrıca kanalın Danışma ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2013 yılında Acun Ilıcalı tv8 kanalını satın aldıktan sonra kanaldan ayrılmak zorunda kaldı.

Gökmen Karadağ, Haberaktif programı ile 2006 yılında Radyo Televizyon ve Gazeteciler Derneği tarafından En İyi Gece Haber Kuşağı Programı seçildi. 2012 yılında ise Antalya Televizyon ödülleri kapsamında En İyi Haber Tartışma Programı seçilmiştir.

1999 yılında eğitime devam etme kararı alarak önce Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri bölümünde yüksek lisansını tamamladıktan sonra, 2005 yılında ise aynı alanda Doktora yapan Gökmen Karadağ, Eğitim Fakültesinde de pedagojik formasyonunu aldıktan sonra akademisyen olarak görev yapmaya başlayarak; Marmara Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültelerinde öğretim üyeliği yaptı.

Gökmen Karadağ, 2000 yılında bu yana Konuşma Mekaniği, Beden Dili, Etkili Konuşma Teknikleri, Etkili Yazma Teknikleri, İş Sunumlarında Profesyonelleşme, Medya Eğitimi, Liderlik İletişimi, Sağlık İletişimi konularında eğitimler ve seminerler vermekte olup, bireysel koçluk da yapmaktadır.

Gökmen Karadağ, 2020 yılında Halk TV kanalında gece Haberakitf Kriz masası adlı programı sunmaya başladı.

Gökmen Karadağ Kitapları

2000 Fay Hattında 15 Yıl
2006 AB'nin Medyası, Medya'nın AB'si
Gökmen Karadağ Kimdir? Biyografi Gökmen Karadağ Kimdir? Biyografi Biyografistan Gökmen Karadağ Hayatı, Gökmen Karadağ Biyografi, Gökmen Karadağ Nereli ve Kaç Yaşında, Gökmen Karadağ Hakkında Bilgi Gökmen Karadağ , 10 Nisan 1970 tarihinde Erzincan'da doğdu. Türk gazeteci ve tarafsızlığı ile bilinen haber sunucusu. İzmir Fen Lisesi... 4.5 5

Hiç yorum yok: