Biyografi Ara

Gupse Özay Kimdir? Biyografisi

 

Gupse Özay
Gupse Özay,  30 Temmuz 1984 yılında İzmir’de doğdu. Aslen Çerkes kökenlidir. Ege Üniversitesi Radyo Tv ve Sinema bölümünde okumuştur.

Gupse Özay, Üniversite yıllarında arkadaşlarıyla çektiği Yaman Yaşamışım adlı belgesel ile ödül aldı. 4 yıl kadar reklam yazarlığı yapmış ve ardından işinden ayrılarak dizi sektörüne, dizi setlerinde kamera arkasında çalıştı ve senaristlik yaptı. Sessiz Gece dizisinin ise reji ekibinde yer aldı. Gupse Özay, ayrıca Çocuklar Duymasın ve İzmir Çetesi'nin senaryo ekibinde de çalıştı. Ardından Beyaz Show’un skeçlerini yazmaya başladı.

Gülse Birsel’in arkadaşlarıyla Psikolog adlı skeçlerini  youtube’da izlemesiyle Yalan Dünya dizisinde kendine bir yer bulmuştur. Dizide “Nurhayat” karakterini canlandırmaktadır. Şiveli konuşması ve mimikleriyle dikkat çekmektedir.

Gupse Özay, abisi Betal Özay ile ortak bir yapım şirketi kurdu. Ayrıca Kanal D'de yayınlanan Rekorlar Dünyası adlı programda sunuculuk yaptı.

Filmografisi

2012-2014 Yalan Dünya - Nurhayat

Reklam

Dacia
Gupse Özay Kimdir? Biyografisi Gupse Özay Kimdir? Biyografisi Biyografistan Gupse Özay Biyografi, Gupse Özay Hayatı, Gupse Özay Nereli, Gupse Özay Kaç Yaşında Gupse Özay ,  30 Temmuz 1984 yılında İzmir’de doğdu. Aslen Çerkes kökenlidir. Ege Üniversitesi Radyo Tv ve Sinema bölümünde okumuştur. G... 4.5 5

Hiç yorum yok: