Biyografi Ara

Haluk Dinçer Kimdir? Biyografi

 

Haluk Dinçer
Haluk Dinçer, 1962 yılında doğdu. İstanbul'daki Saint Joseph Fransız Lisesi’nde tamamladıktan sonra, University of Michigan’dan 1985 yılında makine mühendisliği dalında lisans ve 1988 yılında işletme dalında yüksek lisans (M.B.A.) derecelerini aldı.

Haluk Dinçer, kariyerine 1985 yılında ABD’de General Motors Technical Center bünyesinde proje mühendisi olarak başladı. Ardından gelen on yıl boyunca, Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli sektörlerde çalıştı.

1995 yılında Sabancı Grubu’na katılan Haluk Dinçer, 6 yıl süreyle TemSA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2001 yılında Gıda ve Perakende Grubu Başkan Yardımcısı, 2002 yılında Gıda Grubu Başkanı görevine atandı.

Haluk Dinçer 2004 yılından bu yana Perakende Grup Başkanı ve gruba bağlı CarrefourSA (gıda perakende zinciri), DiaSA (indirim marketleri zinciri) ve TeknoSA (elektronik perakende zinciri) şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Haluk Dinçer, DEIK / Türk-Amerikan İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Başkan Yardımcısı olmakla birlikte, American Turkish Council (Washington D.C.) ve American Turkish Society (New York) yönetim kurulu üyeliklerini sürdürmektedir.

Haluk Dinçer, 2010 Haziran'ında Toronto'da G-20 bünyesinde gerçekleştirilen B-20 iş dünyası toplantılarında da Türkiye'yi temsil etmiştir.

Haluk Dinçer, Suzan Sabancı Dinçer ile evli ve 2 çocuk babasıdır. 2007 yılında Uzan ailesine ait olan ve Tasarruf Mevduatları Sigorta Fonu tarafından el konulmuş olan Tahsin Bey yalısını 22 milyon 245 bin TL karşılığında satın almıştır.
Haluk Dinçer Kimdir? Biyografi Haluk Dinçer Kimdir? Biyografi Biyografistan Haluk Dinçer Hayatı, Haluk Dinçer Biyografi, Haluk Dinçer hakkında bilgi... Haluk Dinçer , 1962 yılında doğdu. İstanbul'daki Saint Joseph Fransız Lisesi’nde tamamladıktan sonra, University of Michigan’dan 1985 ... 4.5 5

Hiç yorum yok: