Biyografi Ara

Leyla Lydia Tuğutlu Kimdir? Biyografisi

 

Leyla Lydia Tuğutlu
Leyla Lydia Tuğutlu, 29 Ekim 1989 yılında Berlin'de doğdu. Türk bir babanın ve Alman kökenli bir annenin kızıdır. İlk okula Türkiye'de başladıktan sonra piyano dersleri almaya başladı. Konservatura da yarı zamanlı olarak devam etti. 5 yıl müzik ve keman dersleri aldı. Bu süre içerisinde bir model ajansında çalıştı.

Anadolu Lisesi mezunu olan Tuğutlu, üniversiteye başladığında konservatuarı bırakarak ilgi alanı olan manken ve fotomodelliğe başladı. İstanbul Üniversitesi'nde Alman Dili ve Edebiyatı öğrencisidir. Türkçe, İngilizce ve Almanca bilmektedir. Es-Es Dizisi'nde İrem karakterini canlandırdı. Atvde yayınlanan Karadayı dizisinde Kenan İmirzalıoğlu'nun kardeşi rolündeki Songül karakterini canlandırmaktadır.

Miss Turkey 2008 Güzellik Yarışmasında Leyla Lydia Tuğutlu birinci oldu. Türkiye'nin en güzel kızına tacını, yarışmanın jüri üyesi Paris Hilton taktı. 12 Aralık 2008 tarihinde Türkiye'yi Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde yapılan Miss World yarışmasında temsil etti. 2005'te Best Model of Turkeyyarışmasında Best Promising seçilerek 2006'da Çin'de yapılan Miss Tourism Queen International'da Princess ödülüne layık görülmüştür. Fashion TV Moda Oskarları 2007'de "Gelecek vaad eden model" seçildi.

2008-2009'da Es-Es dizisinde İrem rolü ile başrol oynayan Leyla Lydia Tuğutlu, 2012 yılında başlayan Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel'in oynadığı Karadayı dizisinde Songül Kara karakterini canlandırmaktadır.

Filmografisi

2013 Günce
2012-2014 Karadayı - Songül Kara
2010 - 2011 Kirli Beyaz - Melis
2008 - 2009 ES-ES -  İrem
Leyla Lydia Tuğutlu Kimdir? Biyografisi Leyla Lydia Tuğutlu Kimdir? Biyografisi Biyografistan Leyla Lydia Tuğutlu Biyografi, Leyla Lydia Tuğutlu Nereli, Leyla Lydia Tuğutlu Kaç Yaşında Leyla Lydia Tuğutlu , 29 Ekim 1989 yılında Berlin'de doğdu. Türk bir babanın ve Alman kökenli bir annenin kızıdır. İlk okula Türkiye&#... 4.5 5

Hiç yorum yok: