Biyografi Ara

Mahir Kaynak Kimdir? Biyografi

 

Mahir Kaynak
Mahir Kaynak, 1934 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gaziantep'te bitirmiştir. 1948’de Kuleli Askeri Lisesi’ne gitti. 1953’te Harp Okulu’nu istihkam sınıfı subayı olarak bitirdi. 1957’de askerlikten ayrıldı.

1961'de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı üniversitede asistanlık yaptı. 1965'te doktor, 1971'de doçent oldu.

O dönemlerde Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) girdi. 1966'da TDO (Türk Devrim Ocakları) Başkan Yardımcısı oldu, bu tarihlerde Cemal Madanoğlu ile tanıştı, 1968'de MİT Diyarbakır Bölge binasında yapılan TKDP yöneticilerinin sorgularını Ankara'dan gelip yönetti.

1971 yılında 9 Mart darbe girişimini ortaya çıkardı, bu darbe girişimi askerlerin sol bir darbe girişimi olarak bilinir ve 16 Mart 1971 tarihinde 9 Martçı olduğu bilinen 13 subay tasfiye edilir. Madanoğlu Cuntası üyelerinin birer birer gözaltına alınmasının ardından Mahir Kaynak'ın da MİT ajanı olduğu ortaya çıktı. 1980 yılında MİT'ten emekli oldu.

Mahir Kaynak, 1989 yılında İktisat profesörü oldu. 1993 yılında Gazi Üniversitesi’nden emekliye ayrıldı.

Mahir Kaynak, İktisat Fakültesi'nde öğrencilik yıllarında tanışmış olduğu Şükran Hanım ile üniversite bitince evlenmiş ve İkisi kız üç çocukları vardır. Doç. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın babasıdır.

Mahir Kaynak Kitapları

Uluslararası Eksende Terör ve Türkiye/ Terör Nasıl Bitirilir ?
Erdoğan operasyonu
Amerika 11 Eylül Afganistan Irak
Başımıza Çuval Geçirenler
Yeni Ortadoğu Haritası (Emin Gürses ile)
Büyük Ortadoğu Projesi ve Türkiye Üzerine Stratejik Analizler
Dünyayı Kimler Yönetiyor (Ömer Lütfi Mete ile)
İstihbarat ve Terör Oyunları
Maskeli Balo / Türkiye, ABD ve Diğerleri
Para İmparatorluğu / Kontrol Kimin Elinde?
Sil Baştan
Sonuçlardan Sebepler
Üç... İki... Bir (Ters Labirentlerde Final)
Yel Üfürdü Su Götürdü (otobiyografik hatıralar)
Derin Devlet (Ömer Lütfi Mete ile)
Yeni Dünya Düzeni
Mit ve Türkiye (Oğuzhan İhtiyar- Truva Yay.- Kısa Röportajı)
Geleceğin Türkiye'si Yeni Osmanlılar (Emin Gürses - Cem Küçük Röportajı)
Mahir Kaynak Kimdir? Biyografi Mahir Kaynak Kimdir? Biyografi Biyografistan Mahir Kaynak Hayatı, Mahir Kaynak Biyografi, Mahir Kaynak Kitapları ve hakkında bilgi... Mahir Kaynak , 1934 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gaziantep'te bitirmiştir. 1948’de Kuleli Askeri Lisesi’ne g... 4.5 5

Hiç yorum yok: