Biyografi Ara

Mehmet Baransu Kimdir? Biyografi

 

Mehmet Baransu
Mehmet Baransu, 1977 yılında doğdu. Ardahan-Göleli bir aileye mensup olan Baransu, lise öğrenimini Erzurum'da tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazandı ve İstanbul'a geldi. Mesleğe Akşamgazetesinde stajyer olarak başladı. Okul döneminde okulun ajansında ve 32. Gün programında da bir süre çalıştı. Daha sonra Aksiyon dergisine geçti ve 1997-2000 yılları arasında burada çalıştı.

 Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Baransu, "Amerika'da çocuk cinayetleri ve medya" konulu tezini hazırlamak için ABD'ye gitti.

Tezini tamamlamak ve dil eğitimi almak için ABD'de üç buçuk yıl kalan Baransu, Türkiye'ye döndükten sonra kısa bir süre Hürriyet’te çalıştı.

Daha sonra yeni kurulan Taraf gazetesine geçti. Burada yaptığı haberler nedeniyle hakkında soruşturmanın gizliliğini ihlal suçlamasıyla pek çok dava açıldı. 2009 yılında ringhaber.com isimli özel haberler yapan bir site kurdu. Fakat yeteri reklam alamadıkları gerekçesiyle siteyi kapatmak zorunda kaldı.

Mehmet Baransu Kitapları

Mehmet Baransu - Tuncay Opçin (2012). Pirus (Devşirme Orduların Son Savaşı). Karakutu Yayınları.
Mehmet Baransu (2010). Karargah. Karakutu Yayınları.
Mehmet Baransu (2010). Mösyö. Karakutu Yayınları.


Mehmet Baransu Ödülleri

"O Dört Er Böyle Öldü: Pimini Çekip Bombayı Verdi" başlıklı haberi nedeniyle 2009 Sedat Simavi Gazetecilik Ödülüne layık görüldü.
Mehmet Baransu Kimdir? Biyografi Mehmet Baransu Kimdir? Biyografi Biyografistan Mehmet Baransu , 1977 yılında doğdu. Ardahan-Göleli bir aileye mensup olan Baransu, lise öğrenimini Erzurum'da tamamladı. Daha sonra İ... 4.5 5

Hiç yorum yok: