Biyografi Ara

Musa Uzunlar Kimdir? Biyografisi

 

Musa Uzunlar
Musa Uzunlar, 22 Nisan 1959 yılında Antalya'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu ve Devlet Tiyatroları'da göreve başladı. Bursa, Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı.

Devlet Tiyatroları'ndaki yönetim görevlerinin yanı sıra Devlet Tiyatroları Spor Kulübü'nde ve Devlet Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV'da da yöneticilik yaptı. Devlet Tiyatroları'nda Bursa, Adana, Diyarbakır, Trabzon, Ankara ve İstanbul'da oyunlar yönetti. Ayrıca İzmit Şehir Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları, Eskişehir Tiyatro Anadolu, Yeditepe Oyuncuları, Abdullah Şahin/Nokta Tiyatrosu, Tiyatro Ti, Ankara Maliye Tiyatrosu, Tiyatro Adam gibi topluluklarda ve Makedonya Üsküp Halklar Tiyatrosu ile Bulgaristan Rusçuk Devlet Tiyatrosu'da yönetmenlik yaptı. Özel ve ödenekli tiyatrolarda birçok oyunda oyuncu olarak da görev aldı.

Hüzün Mahallesi Otobüsü ve Kaplumbağanın Ninnisi isimli iki oyun yazdı. Bunlardan ilki yayımlandı ve Devlet Tiyatroları'nda sahnelendi.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü, Mimar Sinan Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Ana Sanat Dalı ve Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde eğitmenlik yaptı. Halen Haliç Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde eğitmen olarak çalışmaktadır. Ayrıca sinema, televizyon ve dublaj çalışmaları da yapmaktadır. TOBAV İstanbul Şube Başkanı'dır.

Musa Uzunlar, 2007-2010 döneminde Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Polat Alemdar'ın azılı düşmanı, İskender Büyük karakterini canlandıran Musa Uzunlar, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde popüler olan İskender Büyük karakteri ile, 2009 yılında Kurtlar Vadisi Gladio filminden rol aldı.

Musa Uzunlar, son olarak  Şubat dizisinde Melisa Sözen ve Alican Yücesoy ile birlikte rol aldı.

Filmografisi

2012- Şubat - Aziz Bey
2010 Fatmagül'ün Suçu Ne? - Reşat Yaşaran
2009 Kurtlar Vadisi Gladio  - İskender Büyük
2007-2010 Kurtlar Vadisi Pusu - İskender Büyük
2004 Yağmur Zamanı - Levent
2000 Merdoğlu
1999 Hayal Kurma Oyunları - Annenin Sevgilisi
1999 Nilgün - Sinan
1998 Ateş Dansı - Sinan
1993 Süper Baba - Sinan
1990 Bütün Kapılar Kapalıydı
1989 Geçmiş Bahar Mimozaları
Musa Uzunlar Kimdir? Biyografisi Musa Uzunlar Kimdir? Biyografisi Biyografistan Musa Uzunlar Hayatı, Musa Uzunlar Biyografi, Musa Uzunlar Nereli ve Kaç Yaşında Musa Uzunlar , 22 Nisan 1959 yılında Antalya'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden 1985 yıl... 4.5 5

Hiç yorum yok: