Nadide Sultan Kimdir? Biyografisi

Nadide Sultan Kimdir Biyografi
Nadide Sultan Türkoğlu, 15 Kasım 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Fenerbahçe Lisesinde okurken okul korosuna katılan Nadide Sultan, koroya eğitim veren hocası Gündoğdu Duran tarafından müzik konusunda yeteneği farkedildi. 

Lise yıllarında Üsküdar ve Marmara Musiki Cemiyetlerinde müzik eğitimleri alan Nadide Sultan, liseden sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezinde de Sanat Müziği eğitimleri aldı. Burada ki arkadaşları ile birlikte bir grup kurarak çeşitli barlarda sahne almaya başladılar.

Nadide Sultan, zamanla dikkat çekerek Emel Sayın, Coşkun Sabah, Fatih Ürek gibi isimlerle vokalistlik yapma şansı elde etti. Ayrıca bazı yerlerde tek başına sahne almaya da başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na da giren Nadide Sultan, Konservatuar'da eğitimine devam ederken 1997 yılında ilk albümü olan Vuslat'a Beş Kala'yı çıkardı.

1999 yılında Tutuldum ve 2000'de Aşktan Ölsem adlı albümlerini ard arada çıkaran Nadide Sultan biranda ünlü bir isim haline geldi.

2001 yılında Çifte Bela adlı dizide Mümtaz Sevinç, Gül Onat, Ayşe Tolga ve abisi Ali Nuri Türkoğlu ile birlikte rol alan Nadide Sultan, oyunculuğa da adım atmış oldu.

2004 yılında 4. albümü olan Dene Bakalım'ı çıkaran Nadide Sultan, 2005 yılında TGRT'de yayınlanan Anadolu Magazin adlı programda sunuculuk yaptı.

Nadide Sultan, 2009 yılında Ali Atay, Bahar Kerimoğlu, Hakan Gerçek, Kubilay Tuncer, Deniz Özerman, Halil Sezai, Serdal Genç ve Yıldız Kaplan ile rol aldığı, Yapma Diyorum dizisinde Sultan karakterini canlandırdı. 

2011 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda mezun olan Nadide Sultan, Haliç Üniversitesinde Türk Musikisi üzerine Yüksek Lisans ve Doktora'da yaptı. 

Nadide Sultan, 16 Ağustos 2014 tarihinde 3 yıldır birlikte olduğu ünlü yönetmen Hakan Yonat ile evlendi.

Albümleri

2016 Kalbimin Sahibi - Single
2014 Vazgeç Gönlüm - Single
2013 Anlayan Anlar - Single
2012 Hayat Aşktan Yana
2010 Nadide's
2007 Tek Kişilik
2004 Dene Bakalım
2000 Aşktan Ölsem
1999 Tutuldum
1997 Vuslat'a Beş Kala

Filmografisi

2010 Türk Malı
2009 Yapma Diyorum - Sultan
2005 Bodrum Hakimi - Kaymakam
2005 Ispanaktan Nağmeler
2002 Reyting Hamdi - Nadide
2001 Çifte Bela - Ayşegül