Biyografi Ara

Nazlı Tolga Kimdir? Biyografisi

 

Nazlı Tolga
Nazlı Tolga, 8 Kasım 1979 yılında Ankara'da doğdu. 7 yaşında babasının görevi dolayısıyla Ankara'dan İstanbul'a taşındı.İlk olarak Erenköy İlköğretim Okulu ardından Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun oldu.Üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı.Ardından Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yüksek lisans eğitimini aldı.

Nazlı Tolga, üniversite eğitimini aldığı sırada Kanal D'ye yaptığı staj başvurusunun kabul edilmesi ile 1998 yılında habercilik kariyerine başladı. Kanal D'de ilk olarak Dış Haberler servisinde çalışmaya başladı. Daha sonra Tuncay Özkan Genel Yayın Yönetmenliği'nde gün arası ve gece haberlerini sundu.

Kanal D'de geçen 4 yıl sonunda 2002 yılında Tuncay Özkan'ın Doğan Grubu ile düştüğü anlaşmazlık nedeni ile Tuncay Özkan, Defne Samyeli ve ekibi ile Show TV'ye geçti.Show TV'de kaldığı 1 yıl boyunca gün arası ve gece haberleri dışında bazı özel röportajlarda yaptı.2003 yılında Show TV'den ayrılarak aynı yayın grubunun haber kanalı olan Skytürk'e geçti. Skytürk'te önce öğle kuşağında Nazlı Tolga ile Gündem daha sonra ise akşam kuşağında Nazlı Tolga ile Haber Masası isimli programları hazırlayıp sundu.2007 yılı Ocak ayında Doğan Şentürk'ün daveti üzerine FOX'laşanTGRT'ye geçti.2008 yılında şirket politikası gereği Fox Ana Haber'in saati 22:00'a alınarak ismi Fox On Ana Haber olarak değiştirildi.Nazlı Tolga son olarak hafta içi her gün 18:25'te Fox Ana Haber'i sunmaktadır.

Nazlı Tolga'nın kendisinden 15 ay büyük Eda isminde bir ablası vardır.
Spikerliğin yanında özel bir medya eğitim merkezinde spiker adayları için 3 yıl boyunca ders vermiştir.(2010-2013)
Nazlı Tolga, Ankara doğumlu olmasına rağmen babası Malatya'lı annesi Samsun'ludur.


Çalıştığı Kanallar

1998-2002: Kanal D
2002-2003: Show TV
2003-2007: Skytürk
2007-Günümüz : FOX (Türkiye)

Nazlı Tolga Ödülleri

Aydın Üniversitesi 7.Geleneksel İletişim Ödülleri - En iyi Kadın Haber Spikeri
Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülü - En İyi Kadın Haber Spikeri
Altın Aslan - En Başarılı Ana Haber Bülteni Sunucusu ve En İyi Haber Programı
Ayaklı Gazete - 2010 Yılının En İyi Kadın Haber Spikeri
Namık Kemal Üniversitesi Medya Ödülleri Yılın En İyi Haber Spikeri Ödülü (2013)
En İyi Anchorwoman - Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Ödülleri 2012
Arel Üniversitesi 2. İletişim Ödülleri En Beğenilen Kadın Haber Sunucusu
Medya ve Yeni Medya 2012 Ödülleri "En İyi Haber Sunucusu"
Lions Başarı Ödülleri "Yılın En Başarılı Kadın Haber Spikeri"
Nazlı Tolga Kimdir? Biyografisi Nazlı Tolga Kimdir? Biyografisi Biyografistan Nazlı Tolga , 8 Kasım 1979 yılında Ankara'da doğdu. 7 yaşında babasının görevi dolayısıyla Ankara'dan İstanbul'a taşındı.İlk o... 4.5 5

Hiç yorum yok: