Biyografi Ara

Neriman Köksal Kimdir? Biyografisi

 

Neriman Köksal
Neriman Köksal (Hatice Kökçü), 17 Mart 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Çetin Karamanbey tarafından keşfedilip, Çete filmindeki Rus prensesi Nina rolü ile sinemaya adım atan Neriman Köksal, ilk yıllarında vamp kadın olarak anılmıştı. Türk Sineması'na vamp kadın imajını getiren insan olarak tanınan Köksal, ilerleyen yıllarda bu imajdan vazgeçerek daha sert, oturmuş karakteri olan kadınları canlandırdı.

Neriman Köksal, asıl ünlenmesi 1959 yılında Orhan Günşiray ile birlikte başrolde oynadığı Fosforlu Cevriye filmi ile oldu. Aydın Arakon, Fosforlu Cevriye filmi ile erkeksi kadın filmlerine çok tutulan bir örnek getirmiştir. Fosforlu Cevriye’de, iri yapısıyla erkeklere posta koyan, argo konuşan, külhanbeyi, erkeksi-kadın imgesini başarıyla canlandırması, sonraki dönemlerde Türk Sinemasında erkeksi-kadın imgesinin uzun yıllar sürecek bir modaya dönüşmesine de öncülük etmiştir.

Neriman Köksal, son olarak 1995 yılında Osman Yağmurdereli, Pelin Körmükçü ve Tuluğ Çizgen ile birlikte rol aldığı Evdekiler dizisinde rol aldı.

Sanatçı, 1999 yılında Mustafa Volkan Öylek'in 9 yaşındaki kızı Nazlı Buse Öylek'i mahkeme kararı ile evlat edindi. Neriman Köksal, aynı yıl 24 Ekim 1999'da 70 yaşında hayata gözlerini yumdu.
Neriman Köksal Kimdir? Biyografisi Neriman Köksal Kimdir? Biyografisi Biyografistan Neriman Köksal Hayatı, Neriman Köksal Biyografi Neriman Köksal (Hatice Kökçü), 17 Mart 1928 yılında İstanbul'da doğdu. Çetin Karamanbey tarafından keşfedilip, Çete filmindeki Rus pre... 4.5 5

Hiç yorum yok: