Biyografi Ara

Nesrin Sipahi Kimdir? Biyografisi

 

Nesrin Sipahi
Nesrin Sipahi, 1 Aralık 1934 yılında İstanbul / Yeşilköy'de doğdu. Nesrin Sipahi, Aslen Kırım Türklerindendir. Yeşilköy İlkokulu ve Bakırköy Ortaokulu'nu bitirdikten sonra Sanat Okulu'nun Moda ve Biçki-Dikiş Kursu'na gitti.

İngilizce öğrenmek için Amerikan okuluna devam etti. Önce Batı Müziği ve Şan dersleri alan Nesrin Sipahi'nin Türk Sanat Müziğine olan yeteneği, İstanbul Belediyesi Konservatuarı'nda Ahmet Nuri Canaydın tarafından keşfedildi. 1953 yılında TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı. 1957'de ilk plağını çıkarttı: Bir Rüzgârdır Gelir Geçer Sanmıştım.

Nesrin Sipahi, 23 Ocak 1957'de Hasan Aldemir Sipahioğlu ile evlenerek, soyadını değiştirdi. Bu evlilikten iki erkek çocuk sahibi oldu. Sanat yaşamında "Sipahi" soyadını kullandı ve "Nesrin Sipahi" adıyla tanındı.

1965 yılında Tamer Yiğit'le baş rolünü paylaştığı Kalbimdeki Serseri adlı müzikli filmde oynadı.

1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Devlet Sanatçısı ünvanı verildi. Klasik Türk Sanat Müziği Sanatçısı olarak uzunca bir dönem gazinolarda as solistlik yapan sanatçı 1968 yılında tarzının dışına çıkarak, popüler müzik tarzında birer aranjman olan Bebek ve Arkadaşımın Aşkısın adlı parçaları plağa okudu.

Tek yurtdışı konserini 1970 yılı Haziran ayında o zamanki Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetinin başkenti Bakü'de konser vermiştir.

1953 yılından itibaren Ankara Radyosu'nda çalışmalarına başlayan, düzenlediği Anadolu konser turnesinin ardından 1968 yılında çıkardığı Bebek - Arkadaşımın Aşkısın, Yunus - Karamehmet plaklarıyla geniş dinleyici kitlesi elde eden sanatçı, davet edildiği ülkelerde de ismini duyurmuştur.1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

Filmografisi

Kalbimdeki Serseri (1965) Nesrin Sipahi, tek filmi "Kalbimdeki Serseri"de Tamer Yiğit ile baş rolde oynamıştır.

Albümleri

2009: Nesrin Sipahi'den Türküler
2006: Nesrin Sipahi - Türk Sanat Müziği Serisi
2000: Nesrin Sipahi 1
2000: Nesrin Sipahi 2
Nesrin Sipahi Kimdir? Biyografisi Nesrin Sipahi Kimdir? Biyografisi Biyografistan Nesrin Sipahi , 1 Aralık 1934 yılında İstanbul / Yeşilköy'de doğdu. Nesrin Sipahi, Aslen Kırım Türklerindendir. Yeşilköy İlkokulu ve B... 4.5 5

Hiç yorum yok: